VALVERDE, 5è

Van Aert es pren una revenja mil·limètrica contra Pidcock a l’Amstel

  • El ciclista belga s’imposa al jove anglès en un ajustadíssim esprint que va necessitar ‘foto finish’

  • La perla de l’Ineos havia derrotat el corredor del Jumbo dimecres a la Fletxa Brabançona

Van Aert es pren una revenja mil·limètrica contra Pidcock a l’Amstel
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El belga Wout van Aert ha sumat un altre triomf de prestigi al seu palmarès a l’imposar-se aquest diumenge en una Amstel Gold Race amb un final d’infart. El corredor del Jumbo-Visma, de 26 anys, ha batut, per mitjà tubular i després de més de 5 minuts de deliberacions dels jutges davant la ‘foto finish’, el jove anglès Thomas Pidcock (Ineos), el seu botxí dimecres passat a la Fletxa Brabançona. Una revenja mil·limètrica.

La primera de les clàssiques del tríptic de les Ardenes no va poder oferir més emoció. Van Aert, que va fer la gran selecció, Pidcock, que va deixar el grup en tres, i l’alemany Maximilian Schachmann han arribat als últims quilòmetres amb uns segons d’avantatge sobre un pilot amb il·lustres com Julian Alaphilippe, Michael Matthews i Alejandro Valverde però en el qual no estava clar qui havia de tirar. Una punxada a l’última pujada al Cauberg havia eliminat abans Primoz Roglic.

Els dubtes van permetre als tres escapats jugar-se la victòria a l’esprint. L’alemany mai va estar a la lluita, així que belga i anglès, dos corredors amb orígens al ciclocròs, van repetir el duel de la Fletxa Brabançona. Allà el jove d’Ineos (21 anys) va sumar la primera victòria de la seva curta carrera, i aquest diumenge semblava que s’havia apuntat la segona remuntant a l’últim moment. Però cap dels dos es va atrevir a celebrar-ho, conscients de la igualtat, sinó que demanaven una vegada i una altra per l’orellera si se sabia qui havia sigut el guanyador.

Notícies relacionades

El que el vídeo no va aclarir ho va resoldre, després de més de cinc minuts d’intriga, la ‘foto finish’: per mitjà tubular la victòria va ser per al belga, que aquest any ja s’havia imposat a la Gant-Wevelgem i a dues etapes de la Tirrena-Adriàtica, a més de pujar al podi a San Remo (3r) i fer meritòries posicions a la Strade Bianche (4t) i Flandes (6è).

Mavi García, sisena

A l’esprint del grup, Valverde només va ser superat per Matthews i va aconseguir així una meritòria cinquena plaça als seus 40 anys. No va ser el millor del Movistar del dia, ja que Annemieck van Vleuten va tancar el podi femení, totalment neerlandès, per darrere de Marianne Vos (doblet del Jumbo) i de Demi Vollering. La mallorquina Mavi García va firmar una gran sisena plaça.