doblet 'taronja'

Aclaparador domini neerlandès en la prova femenina del Mundial

Van der Breggen guanya la medalla d'or i Van Vleuten, que l'any que ve correrà en el Movistar, conquereix la plata

segea55123009 netherlands  anna van der breggen celebrates winning the wom200926172232

segea55123009 netherlands anna van der breggen celebrates winning the wom200926172232 / Andrew Medichini

1
Sergi López-Egea

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

No és cap barbaritat escriure que, en el ciclisme femení, hi ha primer les corredores neerlandeses i després, les altres. Elles són les dominadores absolutes en qualsevol carrera, com és el cas ara del Mundial, fa uns dies del Gir i, de segur, que a partir de la setmana vinent a la col·lecció de clàssiques que es presenten i es corren gairebé sense respir.

Unes vegades guanya Anna van der Breggen, com va ser el cas d’aquest dissabte, i en altres ocasions la triomfadora és Annemiek van Vleuten, plata a Imola i flamant fitxatge del Movistar per a l’any que ve. I, per si no fos prou, tot i que en aquesta ocasió com quarta de la classe, arriba Marianne Vos, després d’haver sigut tres vegades campiona mundial i una vegada, a Londres, campiona olímpica.

Després, hi ha les altres

I, després, hi ha les altres, en un pilot encapçalat, en aquesta ocasió, per la italiana Elisa Longo Borghini, per perdre en l’esprint i davant Van Vleuten la baralla per la medalla de plata, perquè Van der Breggen, campiona olímpica i també mundial fa dos anys, campiona de contrarellotge dijous i també del Gir, es va escapar a més de 40 quilòmetres de la meta per arribar a la recta del circuit d’Imola en solitari i vestir-se amb el jersei de l’arc de Sant Martí que, fins a la sortida de la carrera, portava la seva companya de selecció Van Vleuten.

Les tres són veteranes, Van der Breggen té 30 anys; Van Vleuten, 37, i Vos, 33, però continuen donant guerra sense que sembli que, per ara, tinguin cap data de caducitat. Les tres són autèntiques estrelles entre l’afició neerlandesa que disfruta amb els seus èxits més enllà de les exhibicions dels corredors del Jumbo masculí.

A Imola, on aquest diumenge se celebra el campionat en categoria masculina, va intentar lluitar per les medalles, i, fins i tot, es va escapar, la corredora mallorquina Mavi García, que al final va haver de conformar-se amb la 18a plaça de la prova. També es va deixar veure la guipuscoana Ane Santesteban, que al final va acabar el Mundial en la posició 23.