una general boja

El Tour de França dels enfonsaments i desapareguts en combat

L'aclaparador domini del Jumbo ha provocat que ciclistes com Nairo Quintana circulin en la general a gairebé una hora de diferència de Roglic

segea54974900 riders compete on the glieres plateau during the 18th stage 200917192438

segea54974900 riders compete on the glieres plateau during the 18th stage 200917192438 / KENZO TRIBOUILLARD

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El Tour 2020 és la ronda francesa de les figures desaparegudes en combat, els que han hagut de claudicar per falta de forces i per no haver pogut provar-se abans per la suspensió de la majoria de carreres a causa del coronavirus. Els ciclistes, com la resta de persones, esportistes o no, van haver d’estar confinats i no van saber després calibrar una bona preparació per arribar en òptimes condicions aNiça.

Alguns, com ha sigut el cas d’Egan Bernal, possiblement han pagat l’esforç de sessions maratonianes i titàniques que després han deixat els músculs massa febles per a la batalla del Tour. No obstant, quan les carreres es resolien amb temps ajustats, crida poderosament l’atenció el fet que els corredors situats per sota de la posició 15 de la general ja estiguin a una hora o més de diferència amb Primoz Roglic.

Un equip en ofensiva

La tenaç ofensiva del Jumbo ha sepultat bona part del pilot, un equip que ha portat cada dia la carrera, almenys des del Pirineu, amb el ganivet a la boca, sense deixar respirar ningú, de vegades amb tot el bloc tirant del pilot i amb almenys un ciclista deixant Roglic  a la zona de tanques de les metes. Sincerament, impressionant, però molt difícil d’aguantar per a bona part de les estrelles que s’havien apuntat a la carrera i que ara, ja gairebé amb París a l’horitzó, estan totalment perduts en el combat del Tour.

Així, per exemple, Nairo Quintana, que va fitxar per l’Arkéa francès després de deixar el Movistar per donar un tomb a la seva carrera i aspirar al triomf del Tour, es troba en la posició 17 de la general a gairebé una hora del jersei groc. Però el seu compatriota, Esteban Chaves, un ciclista que ha sigut podi a la Vuelta i al Gir, està a hora i mitjana de Roglic sense que se l’hagi vist en aquest Tour, ni tan sols ajudant el seu cap de files Adam Yates.

Més errors 

Notícies relacionades

L’enfonsament de Thibaut Pinot al Pirineu va ser espectacular quan era la principal aspiració local per tornar a guanyar la Grande Boucle. Ni tan sols ha pogut intentar colar-se en una escapada per obtenir almenys la recompensa d’un triomf d’etapa. Pinot viatja a París en la 30a posició de la general a gairebé dues hores de Roglic.

Almenys Julian Alaphilippe va guanyar una etapa i es va vestir de líder, tot i que després va fracassar en la seva faceta de bon caçador d’etapes. Al final, no li va quedar més remei que desentendre’s de la general, a 2 hores i 11 minuts del líder de la carrera. Però no acaba aquí la llista de figures derrotades, com l’irlandès Dan Martin, a 2.25 hores de Roglic, o el nord-americà, antany aspirant al podi, Tejay van Garderen, a més de 4 hores. Molt dur per a ells.