FITA DEL CICLISME FEMENÍ ESPANYOL

Mavi García aconsegueix una històrica segona plaça a la Strade Bianche

La campiona del món, Van Vleuten, va enganxar la corredora mallorquina a sis quilòmetres del final

mavi

mavi

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La ciclista mallorquina Mavi García ha aconseguit aquest dissabte una fita per al ciclisme femení espanyol a l’acabar en segona posició la Strade Bianche, la clàssica italiana que es disputa per camins d’argila blanca. La corredora de Marratxí, de 36 anys, només ha sucumbit davant la campiona del món, la veterana holandesa Annemiek van Vleuten.

Notícies relacionades

Faltaven 40 quilòmetres per a la meta de Siena quan Mavi García va provar fortuna. El que semblava una bogeria va anar prenent cos quan l’avantatge va arribar als tres minuts. Al final, només una llegenda d’aquest esport com Van Vleuten, tres vegades campiona mundial amb 37 anys, va tenir forces per atrapar-la a sis quilòmetres de la meta.

El millor resultat masculí i femení

Juntes van arribar a les precioses rampes del nucli antic de Siena, entreveient l’últim quilòmetre, on l’holandesa va imposar la seva classe davant una rival que, malgrat tot, es donava per satisfeta. La mallorquina de l’Alé BTC Ljubljana va creuar la meta amb un enorme somriure. La seva segona plaça és la millor classificació en aquesta carrera del ciclisme espanyol tant en categoria femenina com masculina.