VUELTA A BURGOS

Les Llacunes de Neila provaran Evenepoel davant els escaladors

La jove perla belga arriba amb 18 segons sobre George Bennett, 32 sobre Landa i 35 sobre Chaves

Sam Bennet guanya la quarta etapa després de lliurar una caiguda sota la pancarta d'últim quilòmetre

jmexposito54312257 31 07 2020 el ciclista irland s sam bennett  deceuninck quic200731180848

jmexposito54312257 31 07 2020 el ciclista irland s sam bennett deceuninck quic200731180848 / DECEUNINCK-QUICK STEP

1
José María Expósito

L'irlandès Sam Bennett ha guanyat aquest divendres la quarta i penúltima etapa de la Volta a Burgos, entre Gumiel de Izán i Roa de Duero. El seu company Remco Evenepoel sigue líder i arriba aquest dissabte amb una renda de 18 segons sobre George Bennett, 32 sobre Mikel Landa i 35 sobre Esteban Chaves a l'última etapa, amb la clàssica ascensió a las Lagunas de Neila (4,2 km a l'11%).

La preciosa arribada a Roa de Duero no va oferir l'esprint esperat per culpa d' una caiguda just quan el pilot creuava la pancarta d'últim quilòmetre. La pila del greix, que es va produir entre les primeres unitats, va obligar a alentir la marxa a gairebé tot el grup, pel que Sam Bennett, al veure's amb uns metres d'avantatge, va prémer fins al final per guanyar en solitari mentre el francès Arnaud Démare tornaria a quedar segon. És el segon triomf consecutiu per al conjunt belga després del d'Evenepoel de dijous, amb el qual es va vestir de morat.

La jove perla belga té a prop en la general un trio d'escaladors que lluitaran aquest dissabte per l'etapa i per la general, tot i que l'estat de forma demostrat per Evenepoel i la seva demostrada polivalència fan que no sigui per a gens descartable la seva victòria final.

La Strade Bianchi reobre el World Tour

També aquest dissabte es disputarà la Strade Bianchi, primera carrera de categoria World Tour després de la pandèmia. El francès Julian Alaphilippe, guanyador l'any passat, el triple campió mundial Peter SaganZdenek StybarGreg Van Avermaet i el local Vincenzo Nibali parteixen com favorits a imposar-se en els camins d'argila blanca dels voltants de Siena, que en la seva breu història (serà la 14a edició) mai s'ha disputat a l'estiu ni ha tingut un guanyador espanyol.