retorn al gran grup

Euskaltel i el color taronja tornen al ciclisme

La companyia de telefonia basca aconsegueix el patrocini de la Fundació Euskadi el president de la qual és Mikel Landa

corrredores-de-euskadi

corrredores-de-euskadi

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El Pirineu, durant més d’una dècada, es va tintar de taronja cada mes de juliol. Milers i milers d’aficionats bascos al ciclisme copaven la ruta del Tour quan la carrera s’acostava a la serralada. Esperaven als seus, crits i nits en blanc, per què no dir-ho, de festa, per fer guàrdia i aconseguir un lloc destacat als últims metres d’ascensió a ports tan famosos com el Tourmalet, l’Aubisque o l’Aspin. Però tot es va acabar el 2013. El taronja va desaparèixer de la faç del ciclisme.

Hi va haver tanta i tanta gent que a principis d’aquest segle l’organització del Tour va desistir en programar les grans etapes del Pirineu en cap de setmana. Era impossible circular per les carreteres i, sobretot, els desallotjaments dels ports es convertien en un martiri, fins i tot per als equips que perdien el comboi oficial. Des d’aquest dijous ja és oficial. El taronja torna al ciclisme, i ho fa com ho havia fet tota la vida, patrocinant la Fundació Euskadi, equip continental (traduït al futbol i perquè el lector ho entengui, un conjunt de Segona Divisió però que pot jugar partits de Primera, com la Volta a Catalunya, la Volta al País Basc i, fins i tot, la Vuelta). La companyia de telefonia mòbil aposta de nou per aquest esport i ho fa amb els colors que identifiquen la marca i que van servir fins al 2013 per destacar els seguidors bascos a la muntanya.

«Euskaltel estarà amb nosaltres quatre anys i això ens permetrà planificar i pensar en un bon projecte»

Mikel Landa

Ciclista i president de la Fundació Euskadi

Notícies relacionades

La Fundació Euskadi, fundada a principis dels 90 per Miguel Madariaga, va trencar el 2013 amb l’Euskaltel, des del moment en què l’equip va decidir fitxar ciclistes que ni fossin bascos ni haguessin sigut formats a la pedrera d’Euskadi. Fins al 2018 va deambular com va poder en les categories inferiors del ciclisme. I llavors va arribar Mikel Landa, el genuí, que va decidir fer-se amb la presidència de l’entitat i començar a impulsar-la fitxant ciclistes bascos de futur i guanyant-se l’afecte de marques locals com Orbea (sense bicis no hi ha ciclisme) amb el desig de penjar les sabatilles ciclistes a l’equip que el va veure néixer com a professional, després del seu pas per l’Astana, l’Sky, el Movistar i ara el Bahrain.

Aquest any, a l’absorbir bona part del desaparegut Euskadi Murias van fer el salt a la Segona Divisió del ciclisme i van fitxar corredors candidats a victòries d’etapa com Rubén Fernández, murcià i antic guanyador del Tour de l’Avenir, i Juanjo Lobato, un bon esprínter si està en forma. Landa, des del despatx, entre entrenaments i carreres, va continuar presidint la fundació i aquest dijous a Bilbao va donar la notícia tan necessària com vital en el ciclisme: ja tenen patrocinador. «Seran amb nosaltres quatre anys i això ens dona opció a planificar i pensar en un bon projecte», va dir Landa amb la mirada posada en un futur anomenat Tour de França.

Temes:

País Basc