CICLISME

Mikel Landa, atropellat per un conductor que ha fugit

El ciclista alabès i un amic amb qui s'entrenava han sortit il·lesos d'un accident a Zigoitia (Àlaba)

El presumpte autor de l'atropellament ha sigut identificat i detingut poc després per agents de l'Ertzaintza

rpaniagua52083772 01 02 2020 el ciclista mikel landa  tras ser atropellado en 200201185045

rpaniagua52083772 01 02 2020 el ciclista mikel landa tras ser atropellado en 200201185045 / MIKEL LANDA (TWITTER)

1
Es llegeix en minuts
Xavi Chica

El ciclista alabès Mikel Landa i un amic amb qui estava entrenant han sigut atropellats aquest dissabte a Zigoitia (Àlaba) per un turisme que ha fugit. L’atropellament s’ha produït a la una i quart d’aquesta tarda quan els dos ciclistes circulaven per l’autovia N-622 al seu pas per Zigoitia en sentit Bilbao. El presumpte autor de l’atropellament ha sigut ràpidament identificat i detingut per agents de l’Ertzaintza. Ha donat positiu en el control de drogues. Té 42 anys, ha sigut acusat d’un delicte contra la seguretat viària i l’Ertzaintza investiga també la possible implicació de l’arrestat en un accident ocorregut hores abans a l’autopista AP-1 a Burgos, on, després de colpejar a un altre vehicle, hauria fugit sentit Vitòria.

Landa i el seu acompanyant van ser evacuats en ambulància fins al complex hospitalari de Santiago, on s’han descartat danys greus després de ser sotmesos a diverses proves. 

Notícies relacionades

L’actual ciclista de l’equip Bahrain McLaren, al qual pertany des de l’1 de gener després de passar les dues últimes temporades al Movistar, ha publicat una fotografia des de l’hospital amb el polze en alt assenyalant que es troba en bon estat i que espera tornar com més aviat millor als entrenaments. 

L’estrena amb els seus nous colors dependrà ara de com evolucioni físicament després d’aquest ensurt a la carretera. La Vuelta a Andalucía, que es disputa del 19 al 23 de febrer, era en principi la cita prevista per al debut en competició oficial aquest 2020.