13 jul 2020

Anar al contingut

Patrocina:

DOL AL CICLISME

Mor Felice Gimondi, campió del Giro, el Tour i la Vuelta

El prolífic ciclista ha mort als 76 anys

Andrea López-Tomàs

Mor Felice Gimondi, campió del Giro, el Tour i la Vuelta

El ciclisme està de dol. La llegenda Felice Gimondi ha mort durant la nit de divendres després de tenir un infart mentre estava de vacances amb la seva família a les aigües de Giardini Naxos (Sicília). L’italià, de 76 anys, era un reconegut ciclista amb enormes capacitats i és un dels set pilots que ha guanyat les tres grans competicions d’aquest esport, el Giro d’Itàlia, el Tour de França i la Vuelta a Espanya. 

Nascut a Sedrina el 29 de setembre de 1942, va ser ciclista professional durant 14 anys, entre 1965 i 1979. Va ser campió en la competició més gran del seu país, el Giro d’Itàlia, en tres ocasions (1967, 1969 i 1976). El 1965, va aconseguir el mallot groc al Tour de França i el 1968 també va conquerir la Vuelta a Espanya. D’enorme talent, Gimondi va ser campió mundial el 1973. 

Mentre disfrutava d’unes vacances a l’illa de Sicília al costat de la seva dona Tiziana, sembla que Gimondi va tenir un infart. Tots els esforços van ser en va ja que el campió italià va morir al final de la tarda d’aquest divendres. 

Durant la seva prolífica carrera, el ciclista de Bèrgam va guanyar 143 victòries com a professional, sumades a la trentena consumades durant la seva època com a estudiant i aficionat. Gimondi compta amb el rècord de podis al Giro d’Itàlia amb un total de nou ascensos (tres en la primera posició, dos en la segona i quatre en la tercera). 

El món del ciclisme plora la pèrdua d’un gran professional, reconegut pel seu enorme talent a les costes i el seu gran avantatge sobre els seus companys contrarellotge i fins i tot en l’esprint.