POLÈMICA EN LA RONDA FRANCESA

Una calamarsada obliga a suspendre l'etapa del Tour en plena desfeta d'Alaphilippe

L'organització pren els temps al pas per l'Iseran, fet que faria Bernal líder, però el jurat internacional té l'última paraula

Diversos equips han protestat i demanen que no es tingui en compte aquesta etapa per a la classificació general

jmexposito49225891 great britain s simon yates  r   followed by colombia s egan190726173443

jmexposito49225891 great britain s simon yates r followed by colombia s egan190726173443 / MARCO BERTORELLO

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Una calamarsada en la part final de la 19a etapa del Tour de França ha obligat a suspendre l’etapa per motius de seguretat quan els favorits es trobaven baixant l’Iseran  per encarar l’ascensió final a Tignes.

L’organització de la carrera ha anunciat que pren els temps en el pas per l’Iseran, que convertiria en nou líder de la carrera el colombià Egan Bernal, que havia atacat i havia deixat enrere tots els favorits. El fins ara mallot groc havia demostrat una altra vegada debilitat en l’ascensió i s’havia quedat tallat i sense companyia, fet que feia preveure que perdria una minutada a la meta. Al port cedia 2.05 minuts.

Notícies relacionades

No obstant, el jurat internacional és qui ha de decidir quina decisió es pren. Els membres del jurat encara no estan reunits perquè cada un es trobava en diferents punts. A més, diversos directors d’equip han manifestat la seva oposició que els temps valguin per a la general adduint que no seria una classificació real ja que les estratègies de carrera de cada equip contemplaven que encara quedava una ascensió per endavant.

Prèviament, un altre francès, Thibaut Pinot, havia abandonat per problemes muscularsThibaut Pinot, la qual cosa feia de la jornada un dia nefast per a França.