la ronda francesa 2019

Landa: "Estic molt bé i m'he recuperat molt ràpidament del Giro"

Els líders del Movistar llancen a Brussel·les la seva candidatura per guanyar el Tour

segea48929689 cycling   tour de france   movistar news conference   brusse190704112945

segea48929689 cycling tour de france movistar news conference brusse190704112945 / GONZALO FUENTES

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Optimisme és una paraula que comença amb la lletra O. Optimisme porta la M de Movistar i ha sigut el terme amb què aquest dijous s’han pronunciat Mikel LandaNairo Quintana i Alejandro Valverde, les tres grans figures de l’únic equip espanyol que es presenta al Tour 2019, que comença aquest dissabte a Brussel·les.

La capital belga ja s’ha convertit en un gran escenari ciclista. Hi ha banderins grocs, el color del Tour, per tot arreu i grans cartells amb la imatge d’Eddy Merckx,  que continua sent el símbol esportiu de Bèlgica per molts anys que passin i per qui el Tour ha decidit aquest any sortir de Brussel·les en homenatge al mig segle de la primera de les seves cinc victòries a París. Aquest també és el Tour que celebra el centenari del jersei groc. I també la ronda francesa més oberta dels últims anys, potser des que el 2008 Carlos Sastre es va proclamar vencedor absolut de la carrera.

Tres eren tres

Entre la llista de candidats que sonen per guanyar d’aquí tres setmanes i mitja la Grande Boucle del 2019 hi figuren dos ciclistes del Movistar: un alabès, Mikel Landa, i un colombià, Nairo Quintana. I amb ells, el campió del món, Valverde, que afirma que ve aquí per "ajudar els dos líders", cos que és absolutament certa, però que coneixent-lo, sobre tots els seus enemics no se’n poden fiar que algun dia, en benefici als seus dos companys, organitzi una de les seves.

El Movistar arriba com un dels grandíssims blocs que acudeix al Tour. "No sé si som els més forts però sí dels més competitius i molt ben compensats tant en el pla com en la muntanya", explica LandaAndrey Amador (Costa Rica), Nelson Oliveira (Portugal) i els espanyols Imanol ErvitiMarc Soler Carlos Verona configuren el conjunt de Telefónica per a aquest Tour. El repte no és un altre, en paraules d’Eusebio Unzué, mànager de l’equip, que "aspirar de nou a la victòria en una carrera que hem guanyat moltes vegades". Unzué es refereix  a les victòries de Pedro DelgadoMiguel Induráin i Óscar Pereiro amb les anteriors denominacions comercials d’un conjunt que fa poc més d’un mes es va imposar al Giro gràcies a l’equatorià Richard Carapaz, absent del Tour i que prepara la Vuelta.

Les frases del dia

Notícies relacionades

"Estic molt bé, m’he recuperat molt fàcilment del Giro i he tornat a entrar en forma després d’uns dies de descans", afirma Landa, que se’n va anar a Andorra després d’un pas previ per conèixer les tres etapes dels Alps, a posar-se en forma després de finalitzar la ronda italiana en quarta posició.

"Amb l’absència de Froome és com si el ramat s’hagués quedat sense pastor"

Eusebio Unzué

Mànager de l’equip Movistar

Tant Landa, com QuintanaValverde i Unzué van coincidir a l’afirmar que el Tour està molt obert i amb una interessant llista de favorits entre els quals hi figuren els líders del Movistar. "Haurem de veure com responen Thomas (últim guanyador) i Bernal. Si ho fan com Froome (absent per caiguda) llavors l’Ineos (l’actual denominació del Sky) tancarà la carrera. Si hi ha dubtes, el Tour estarà molt més obert", va reconèixer Landa. "Amb l’absència de Froome és com si el ramat s’hagués quedat sense pastor", va afirmar Unzué.