la competició

Equips i dorsals dels corredors del Tour de França 2020

176 corredors participen des del dissabte 29 d'agost en la ronda francesa, que comença a Niça alterada per la pandèmia

tour

tour / Daniel Cole (AP)

16
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El Tour 2020 es posa en marxa a Niça amb 176 corredors repartits en 22 equips, amb 17 espanyols i un únic equip d’aquesta nacionalitat, el Movistar. Les baixes de Chris Froome Geraint Thomas, vencedors de les edicions 2013, 2015, 2016, 2017 i 2018, són els més sensibles en la ronda francesa més tardana de la història, després de la cancel·lació del juliol a causa de la pandèmia. La prova es disputa íntegrament per territori francès amb els Alps com a obstacle principal. 22 equips amb 22 objectius que no tots aconseguiran complir. La carrera es retransmetrà diàriament, amb etapes íntegres o gairebé íntegres, a través de TVE (La 1 i Teledeporte) i Eurosport.

Team Ineos, a defensar el títol (GB)

Caps de fila: Egan Bernal (Col)

Objectiu: Victòria a París

Patrocinador: petroquímica britànica

Bicicletes: Pinarello

Mànager general: Dave Brailsford

Experiència en el Tour: 10 participacions, 7 victòries totals (4 amb Froome i 1 amb Wiggins, Thomas i Bernal) i 17 triomfs d’etapa

Fundació: 2010 com a Sky.

Alineació: Egan Bernal, Andrey Amador, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov i Dylan van Baarle.

El conjunt britànic de l’Ineos tindrà aquest any la forta oposició del Jumbo neerlandès. Però no canvien l’objectiu pràcticament de l’última dècada que no és cap altra que tornar a arribar de groc a París. Per a això confien en Egan Bernal, ecuperat dels problemes musculars que el van fer deixar el Dauphiné abans d’hora. És l’últim vencedor i un meravellós escalador. Per si fallés, l’Ineos té un recanvi de nivell, l’equatorià Carapaz, que debuta a la Grande Boucle després de la victòria aconseguida l’any passat en el Giro quan era corredor del Movistar.

EF Education First amb un altre repte colombià (EUA)

Caps de files: Rigo Urán i Daniel Martínez (Col)

Objectiu: entrar al podi

Patrocinador: centre educador

Bicicletes: Cannondale

Mànager general: Jonathan Vaughters.

Experiència en el Tour: 12 participacions, 8 victòries d’etapa, 1 podi i una classificació per equips.

Fundació: 2005 com a TIAA-Cref

Alineació: Rigoberto Urán, Alberto Bettiol, Hugh John Carthy, Sergio Andrés Higuita, Jens Keukeleire, Daniel Martinez, Tejay van Garderen i Neilson Powless.

Rigo Urán continua en una forma irregular, com va succeir la temporada passada que va tancar precipitadament després d’una greu caiguda a la Vuelta. El seu objectiu serà tornar a pujar al podi però el seu equip té recanvi colombià gràcies a Daniel Martínez, vencedor del Critérium del Dauphiné, i el prometedor Sergio Higuita per demostrar la bona escola del país sud-americà més enllà de Bernal i Nairo Quintana.

AG2R La Mondiale, tots a una amb Bardet (Fra)

Cap de files: Romain Bardet (Fra)

Objectiu: victòria o podi

Patrocinador: mútua mèdica

Bicicletes: Eddy Merckx

Mànager general: Vincent Lavenu

Experiència en el Tour: 26 participacions, 17 victòries d’etapa, 1 classificació per equip, 3 podis i 1 victòria en la classificació de la muntanya

Fundació: 1992 com a Chazal

Alineació: Romain Bardet, Mikael Cherel, Benoit Cosnefroy, Tony Gallopin, Pierre Latour, Olivier Naesen, Nans Peters i Alexis Vuillermoz.

Tots a una amb Bardet és el lema del conjunt AG2R, en el que serà l’últim any de l’astre francès a l’equip després de comprometre’s amb el Sunweb per a l’any que ve. El 2019 va passar pel Tour amb més pena que glòria malgrat guanyar la classificació de la muntanya, tot i que amb un perfil molt baix per a un escalador de la seva categoria.

Team Sunweb, a buscar la sorpresa (Ale)

Cap de files: Tiesj Benoot (Bèl)

Objectiu: ‘top ten’

Patrocinador: web de viatges turístics

Bicicletes: Cervélo

Mànager general: Iwan Spekenbrink

Experiència en el Tour: 9 participacions, 16 victòries d’etapa, 1 victòria en la classificació de la muntanya

Fundació: 2005 com a Shimano

Alineació: Niklas Arndt, Tiesj Benoot, Cees Bol, Marc Hirschi, Soren Kragh Andersen, Joris Nieuwenhuis, Casper Phillip Pedersen i Nicolas Roche.

L’equip presenta una alineació una mica estranya després de reservar dues de les seves figures, Michael Matthews i Wilco Kelderman, per al Giro. L’equip alemany buscarà donar la sorpresa amb Tiesj Benoot després de la segona plaça aconseguida aquest any, abans de les cancel·lacions pel coronavirus, a la París-Niça. També confia en l’experiència de Nicolas Roche.

Arkéa-Samsic, animats amb Quintana (Fra)

Cap de files: Nairo Quintana (Col)

Objectiu: el podi de París

Patrocinador: grup financer

Bicicletes: Canyon

Mànager general: Emmanuel Hubert

Experiència en el Tour: 6 participacions

Fundació: 2005 com a Bretagne

Alineació: Nairo Quintana, Winner Anacona, Warren Barguil, Maxime Bouet, Dayer Quintana, Diego Rosa, Clement Russo i Connor Swift.

L’Arkéa confia que el fitxatge de Nairo Quintana, després de la seva sortida del Movistar, resulti un èxit en el Tour. El corredor colombià es va mostrar molt sòlid i estable en l’inici de la temporada fins a la cancel·lació de març. En l’Arkéa com a alternativa hi ha el corredor francès Warren Barguil, tot i que la temporada passada i l’actual ha mostrat un nivell per sota del que s’esperava d’ell.

Bahrain-Mclaren, al servei de Landa (Bah)

Cap de files: Mikel Landa (Esp)

Objectiu: victòria o podi a París

Patrocinador: regne de Bahrain

Bicicletes: Merida

Mànager general: Rod Ellingworth

Experiència en el Tour: 3 participacions i 2 victòries d’etapa

Fundació: 2017

Alineació: Mikel LandaPello Bilbao, Damiano Caruso, Sonny Colbrelli, Marco Haller, Matej Morohic, Wouter Poels i Rafa Valls.

Equip superpotent i que ha aconseguit reunir aquest any Landa per ser per fi l’únic cap de files de l’equip després de treballar per a Froome en l’Sky i compartir galons amb Quintana i Alejandro Valverde en el Movistar. Landa ha donat molt bones sensacions aquesta temporada, abans i després dels dies durs de la pandèmia, malgrat ensorrar-se, pel que sembla per problemes musculars, en l’última etapa del Dauphiné. No renuncia a res en un Tour de perfil muntanyós.

Mitchelton-Scott, aquest any, a buscar etapes (Aus)

Caps de fila: Adam Yates (GB)

Objectiu: Triomf d’etapes i destacar en la general

Patrocinador: celler vinícola australià

Bicicletes: Scott

Mànager general: Shayne Bannan

Experiència en el Tour: 7 participacions amb 7 victòries d’etapa

Fundació: 2011 com a GreenEdge

Alineació: Adam Yates, Jack Bauer, Samuel Bewley, Johan Esteban Chaves, Daryl Impey, Christopher Juul Jensen, Luka Mezgec i Mikel Nieve.

El conjunt australià arriba al Tour amb un dels dos germans bessons Yates, en aquest cas l’Adam, i amb un incert objectiu en la general. No obstant, es tracta d’un equip format per bons caçadors d’etapa com són el mateix Yates, Chaves, Impey i Nieve. Chaves sembla esta lluny de la forma que el va fer pujar als podis del Giro i de la Vuelta però és un altre dels valors de l’escola colombiana tot i que el seu rendiment en aquest Tour és tota una incògnita.

Movistar Team, entre l’experiència i la joventut (Esp)

Caps de fila: Alejandro Valverde, Enric Mas i Marc Soler 

Objectiu: podi a París

Patrocinador: empresa telefònica espanyola

Bicicletes: Canyon

Mànager general: Eusebio Unzué

Experiència en el Tour: 37 participacions, 7 victòries finals (5 amb Induráin i 1 amb Delgado i Pereiro), 33 triomfs d’etapa, 5 victòries en la classificació al millor jove, 1 victòria en la classificació de la muntanya i sis triomfs com a equip

Fundació: 1980 com a Reynolds

Alineació: Alejandro Valverde, Enric MasMarc SolerImanol Erviti, Nelson Oliveira, José Joaquín RojasCarlos Verona i Dario Cataldo.

Certament no ha provocat bones sensacions el Movistar, únic equip espanyol en el Tour, després de la represa de la competició, ja que el paper jugat a la Vuelta a Burgos i el Dauphiné no va ser gens brillant. Han estat concentrats als Alps amb la idea de trobar la forma necessària per assaltar el podi amb les seves estrelles joves (Mas i Soler, que finalment acudeix al Tour i té com a incerta la seva presència en el Giro). Valverde gaudirà de llibertat, que és el que a ell li agrada, i sempre és un candidat a la victòria en moltes de les 21 etapes de la prova.

CCC Team, sabor polonès per al Tour (Pol)

Cap de files: Greg van Avermaet (Bèl)

Objectiu: victòries d’etapa i alguns dies de groc

Patrocinador: firma polonesa de bosses i calçat

Bicicletes: Giant

Mànager general: Jim Ochowicz

Experiència en el Tour: 10 participacions, 1 victòria final (Cadel Evans), 6 victòries d’etapa

Fundació: 2007 com a BMC

Alineació: Greg van Avermaet, Alessandro De Marchi, Simon Geschke, Jan Hirt, Jonas Koch, Michael Schär, Matteo Trentin i Ilnur Zakarin.

L’equip polonès torna a confiar en el campió olímpic Van Avermaet per destacar en aquest Tour, tot i que l’inici muntanyós no l’afavoreix per vestir-se de groc. Bon classicòman, és molt hàbil en l’art de guanyar etapes. El conjunt també compta amb el rus Zakarin, tan bo com irregular; destacat escalador sempre té dies dolents en les carreres de tres setmanes.

UEA Team Emirates, a aconseguir el Tour amb Pogacar (UEA)

Caps de files: Tadej Pogacar (Esl)

Objectiu: a donar la gran sorpresa amb un dels millors valors del pilot internacional

Patrocinador: Emirats Àrabs Units

Bicicletes: Colnago

Mànager general: Joxean Fernández ‘Matxin’

Experiència en el Tour: 22 participacions, 15 victòries d’etapa

Fundació: 1991 com a Lampre

Alineació: Tadej Pogacar, Fabio Aru, David de la Cruz, Davide Formolo, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato i Jan Polanc.

Emirates aposta per Pogacar, que als 21 anys és un dels joves més prometedors del pilot mundial juntament amb l’absent i lesionat Evenepoel. L’any passat va pujar al podi de la Vuelta. Destaca en tots els camps i és valent a l’hora d’atacar a la muntanya. Comptarà amb l’ajuda i l’experiència d’Aru i també amb la del català David de la Cruz.

El Deceuninck-Quick Step confia en Alaphilippe (Bèl)

Cap de fila: Julian Alaphilippe (Fra)

Objectiu: ser el gran animador del Tour 2020

Patrocinador: empresa belga especialitzada en la fabricació de portes, finestres i revestiment de terrasses

Bicicletes: Specialized

Mànager general: Patrick Lefévère

Experiència en el Tour: 19 participacions, 40 victòries d’etapa, 3 classificacions de la muntanya

Fundació: 2001, com a Domo-Farm Frites

Alineació: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Sam Bennett, Tim DeClercq, Dries Devenyns, Bob Jungels, Michael Morkov i Zdenek Stybar

Alaphilippe vol tornar a ser el gran animador del Tour, com va succeir l’any passat quan es va guanyar l’afecte de tota l’afició francesa i gairebé dona la sorpresa monumental d’arribar de groc a París. Potser aquest any tan incert i amb tanta aturada no ha arribat al nivell del 2019 però porta tot el 2020, amb i sense pandèmia, pensant només en el Tour. El Deceuninck tampoc perd l’essència que l’ha portat a ser el número u dels equips a l’hora de guanyar etapes i per a això compta amb bons especialistes com són Bennett, Jungels i Stybar.

Bora-Hansgrohe, entregats a Sagan (Ale)

Cap de files: Peter Sagan

Objectiu: un vuitè mallot verd de la regularitat per a Sagan i un podi per a Buchmann

Patrocinador: fabricant d’electrodomèstics i extractors de cuines

Bicicletes: Specialitzed

Mànager general: Ralph Denk

Experiència en el Tour: 6 participacions, 6 victòries d’etapa i 2 triomfs en la regularitat

Fundació: 2010 com a NetApp

Alineació: Emanuel Buchmann, Gelix Grossschartner, Lennard Kämna, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Lukas Pöstlberger, Peter Sagan i Maximilian Schachmann

Doble objectiu aquest any per al conjunt alemany; d’una banda, Sagan, molt irregular abans i després del confinament, lluitarà per un vuitè mallot verd de la regularitat, una classificació que domina com el que més. I, de l’altra, lluitaran perquè el ciclista alemany (no s’ha d’oblidar que és de la mateixa nacionalitat del patrocinador) Buchmann, quart l’any passat a París pugui accedir al podi dels Camps Elisis.

Astana Pro Team, 50% español (Kaz)

Cap de files: Miguel Ángel ‘Superman’ López (Col)

Objectiu: la baralla per la general amb Superman.

Patrocinador: Govern del Kazakhstan

Bicicletes: Wilier

Mànager general: Aleksandr Vinokúrov

Experiència en el Tour: 12 participacions, 2 victòries finals (Contador), 12 triomfs d’etapa i 1 classificació per equips

Fundació: 2007

Alineació: Miguel Ángel López, Fabio Felline, Omar FraileGorka IzagirreIon Izagirre, Aleksei Lutsenko, Luis León Sánchez i Harold Alfonso Tejada.

Dels vuit corredors que configuren l’alineació quatre són espanyols i tots tenen la missió inicial d’ajudar Superman a lluitar per la general del Tour. ¿Què succeeix si Miguel Ángel López falla en el seu objectiu? En ocasions, per això el problema, el corredor colombià s’ha mostrat irregular o s’ha ensorrat en el moment més inesperat. En aquest cas l’Astanà es bolcarà en la baralla per etapes amb bons estrategs en aquest camp com Fraile, els germans Izagirre i Luisle. Excepte Gorka Izagirre, la resta ja sap el que és triomfar almenys un dia en la ronda francesa.

NTT (RSA)

Cap de files: Edvald Boasson Hagen (Nor)

Objectiu: A buscar etapes

Patrocinador: empresa d’enginyeria informàtica

Bicicletes: BMC

Mànager general: Douglas Ryder

Experiència en el Tour: 5 participacions i 7 victòries d’etapa

Fundació: 2007 com a MTN

Alineació: Giacomo Nizzolo, Ryan Gibbons, Michael Gogl, Edvald Boasson Hagen, Michael Valgren, Roman Kreuziger, Domenico Pozzovivo i Maximilian Walscheid.

El conjunt sud-africà no acaba d’arrencar en el Tour i aquest any no es presenten amb un objectiu clar de cara a la general malgrat comptar amb ciclistes experimentats com Pozzovivo i Kreuziger. Boasson Hagen, com a referència caçadora d’etapes, i Nizzolo, en els esprints, són les seves credencials a l’hora de pujar almenys un dia al podi de la Grande Boucle.

Israel, debutants amb magnificència (Isr)

Cap de files: Daniel Martin (Irl)

Objectiu: un bon lloc en la general 

Patrocinador: L’aportació econòmica es reparteix entre el Govern d’Israel i gestió privada

Bicicletes: Factor

Mànager general: Kjell Carlström

Experiència en el Tour: debutants

Fundació: 2015

Alineació: Daniel Martin, André Greipel, Ben Hermans, Hugo Hofstetter, Krists Neilands, Guy Niv, Nils Politt i Tom van Asbroeck

És el primer Tour que disputa l’equip després de l’experiència en el Giro. Confien en l’experiència de Dan Martin per aconseguir un lloc destacat en la general del Tour i, evidentment, alguna etapa. A part del corredor irlandès resident a Andorra, el conjunt israelià espera que Greipel recuperi el seu vell toc de pedal i aconsegueixi també algun triomf parcial.

Groupama-FDJ, amb Pinot i l’Esperit de França (Fra)

Cap de files: Thibaut Pinot (Fra)

Objectiu: victòria absoluta

Patrocinador: companyia d’assegurances

Bicicletes: Lapierre

Mànager general: Marc Madiot

Experiència en el Tour: 23 participacions, 13 victòries d’etapa i 1 podi

Fundació: 1997 com La Française des Jeux

Alineació: Thibaut Pinot, William Bonnet, David Gaudu, Stefan Küng, Matthieu Ladagnous, Valentin Madouas, Rudy Molard i Sebastien Reichenbach.

Pinot és la gran carta de l’equip per guanyar el Tour, sobretot després de l’exhibició de l’any passat i de la decepció del seu abandonament al lesionar-se. En el Dauphiné se’l va veure agressiu sobre la bici però encara mancat de forma, fet que el va privar d’aconseguir la victòria davant Daniel Martínez. Ha tingut temps per millorar i sap que correrà impulsat per centenars d’ànimes franceses.

Jumbo-Visma, a buscar el Tour (Països Baixos)

Caps de files: Tom Dumoulin (Hol) i Primoz Roglic (Esl)

Objectiu: victòria en la general

Patrocinador: grup holandès de supermercats

Bicicletes: Bianchi

Mànager general: Richard Plugge

Experiència en el Tour: 36 participacions, 57 victòries d’etapa, 2 generals de la muntanya i 1 mallot verd amb Freire

Fundació: 1984 com a Kwantum

Alineació: Amund Grondahl Jansen, Primoz Roglic, George Bennett, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Sepp Kuss, Tony Martin i Wout van Aert.

Arriben per convertir-se en els líders de l’oposició davant l’Ineos i amb la intenció de responsabilitzar-se del maneig de la carrera molts dies. Ha sigut un cop per a ells l’absència de Steven Kruijkwijk per culpa de la caiguda que va tenir en el Dauphiné on, precisament, Roglic va haver d’abandonar, a falta d’un dia i sent líder, també per culpa d’un altre accident. Allà va ser on Dumoulin va demostrar progressar cap a una gran forma per convertir-se en un aspirant molt seriós al triomf final. Compta l’equip neerlandès amb molt bons gregaris com Bennett, Gesink, Kuss, Martin, i, sobretot, Van Aert, el gran dominador de les clàssiques d’agost.

Lotto Soudal, a dominar els esprints (Bèl)

Cap de files: Caleb Ewan (Aus)

Objectiu: triomfs d’etapa amb Ewan

Patrocinador: loteries de Bèlgica

Bicicletes: Ridley

Mànager general: John Lelangue

Experiència en el Tour: 35 participacions i 37 triomfs d’etapa

Fundació: 1985

Alineació: Steff Cras, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, John Degenkolb, Caleb Ewan, Philippe Gilbert, Roger Kluge i Frederik Frison.

Mai fallen a l’hora de guanyar etapes en el Tour. I per a això compten amb especialistes del màxim nivell. Per començar l’australià Ewan és aposta segura en els esprints. Però no s’han d’oblidar tampoc l’experiència de De Gendt, tot un ídol a Bèlgica, i Gilbert, gran astre dels valons, a l’hora d’aconseguir altres triomfs.

Total Direct Énergie, un triomf, una alegria (Fra)

Cap de files: Niccolo Bonifazio (Ità)

Objectiu: victòries d’etapa i algun dia de groc

Patrocinador: empresa energètica

Bicicletes: Wilier

Mànager general: Jean-René Bernaudeau

Experiència en el Tour: 9 participacions, 10 victòries d’etapa i 1 triomf a la muntanya

Fundació: 2000 com a Bonjour

Alineació: Niccolo Bonifazio, Lilian Calmejane, Jerome Cousin, Romain Sicard, Geoffrey Soupe, Rein Taaramäe, Anthony Turgis i Dries van Gestel.    

És un dels conjunts modestos de la ronda francesa. L’equip de Jean-René Bernaudeau aspira simplement a alguna victòria d’etapa, sobretot amb l’italià Bonifazio, a deixar-se veure en les escapades i a buscar la sorpresa amb corredors com Calmejane.

Trek-Segafredo, ¿per fi, Porte? (EUA)

Cap de files: Richie Porte (Aus)

Objectiu: destacar en la general

Patrocinador: fabricant nord-americà de bicicletes

Bicicletes: Trek

Mànager general: Luca Guercilena

Experiència en el Tour: 8 participacions, 6 victòries d’etapa, 1 triomf com a equip

Fundació: 2011 com a Leopard-Trek

Alineació: Niklas Eg, Kenny Elissonde, Bauke Mollema, Mads Pedersen, Richie Porte, Toms Skujins, Jasper Stuyven i Edward Theuns.

L’equip nord-americà continua confiant en l’australià Porte, potser l’estrella del pilot amb pitjor fortuna en les caigudes. Sempre sol tenir un dia dolent en el Tour, però en forma és molt perillós. Tampoc s’ha d’oblidar el concurs de Mollema i fins i tot Elissonde, sempre que Porte acabi fallant.

Cofidis, confiats en Martin i Herrada (Fra)

Caps de files: Guillaume Martin (Fra) i Jesús Herrada (Esp)

Objectiu: brillar en el Tour 

Patrocinador: companyia de crèdit en línia

Bicicletes: De Rosa

Mànager general: Cédric Vasseur

Experiència en el Tour: 23 participacions, 10 victòries d’etapa, 1 podi, 1 classificació de la muntanya, 1 classificació per equips

Fundació: 1996

Alineació: Elia Viviani, Simone Consonni, Nicolas Edet, Jesús Herrada, Christophe Laporte, Guillaume Martin, Anthony Perez i Kenneth Vanbilsen.

Viviani es presentava com el gran fitxatge de l’equip francès per convertir-se en el dominador de les arribades massives del Tour. No obstant, no ha aconseguit brillar aquest any. Al contrari de Martin, filòsof a part de ciclista, que va acabar el Dauphiné en tercera posició. Allà va demostrar la qualitat com a escalador. Confia a aconseguir una posició d’honor a París. Herrada pot ser un referent a l’hora d’aconseguir una victòria d’etapa. Arriba en gran forma.

B&B Hotels-Vital Concept, la fe dels modestos (Fra)

Cap de files: Bryan Coquard (Fra)

Objectiu: alguna victòria d’etapa, principalment amb Martin, que, a part de ciclista, també és filòsof

Patrocinador: cadena hotelera

Bicicletes: KTM

Mànager general: Jerôme Pineau

Experiència en el Tour: debutants

Fundació: 2018

Alineació: Bryan Coquard, Cyril Barthe, Maxime Chevalier, Jens Debusschere, Cyril Gautier, Quentin Pacher, Kevin Reza i Pierre Rolland.

Potser aquest equip francès passi per ser el més modest dels que acudeixen a la ronda francesa. El seu objectiu principal és colar-se en les anomenades escapades permeses i lluitar per un triomf a l’esprint amb Coquard. L’essencial és guanyar minuts en la televisió.

Els dorsals oficials

Ineos

1. Egan Bernal

2. Andrey Amador

3. Richard Carapaz

4. Jonathan Castroviejo

5. Michał Kwiatkowski

6. Luke Rowe

7. Pavel Sivakov

8. Dylan van Baarle

Jumbo-Visma

11. Primoz Roglic

12. George Bennett

13. Amund Grøndahl Jansen

14. Tom Dumoulin

15. Robert Gesink

16. Sepp Kuss

17. Tony Martin

18. Wout van Aert

Bora-Hansgrohe

21. Peter Sagan

22. Emmanuel Buchmann

23. Felix Grosschartner

24. Lennard Kämna

25. Gregor Mühlberger

26. Daniel Oss

27. Lukas Pöstlberger

28. Maximilian Schachmann

AG2R

31. Romain Bardet

32. Mikaël Cherel

33. Benoît Cosnefroy

34. Pierre Latour

35. Oliver Naesen

36. Nans Peters

37. Clément Venturini

38. Alexis Vuillermoz

Deceuninck-QuickStep

41. Julian Alaphilippe

42. Kasper Asgreen

43. Sam Bennett

44. Rémi Cavagna

45. Tim Declercq

46. Dries Devenyns

47. Bob Jungels

48. Michael Morkov

Groupama FDJ

51. Thibaut Pinot

52. William Bonnet

53. David Gaudu

54. Stefan Küng

55. Matthieu Ladagnous

56. Valentin Madouas

57. Rudy Molard

58. Sebastien Reichenbach

Bahrain-McLaren

61. Mikel Landa

62. Pello Bilbao

63. Damiano Caruso

64. Sonny Colbrelli

65. Marco Haller

66. Matej Mohoric

67. Wout Poels

68. Rafael Valls

Education First

71. Rigoberto Urán

72. Alberto Bettiol

73. Hugh Carthy

74. Sergio Higuita

75. Jens Keukeleire

76. Daniel Martínez

77. Neilson Powless

78. Tejay van Garderen

Arkéa

81. Nairo Quintana

82. Winner Anacona

83. Warren Barguil

Notícies relacionades

84. Kevin Ledanois

85. Dayer Quintana