esport escolar

Contador s'incorpora a la Vuelta Júnior

L'estrella de Pinto col·laborarà en el projecte, que acosta el ciclisme a escolars de tot Espanya

Aquest any, a la Vuelta, 150 nenes i nens podran recórrer en bici l'últim quilòmetre d'algunes etapes

junior

junior

1
Es llegeix en minuts

La novena edició de la Vuelta Júnior comptarà amb la novetat de la incorporaciód’Alberto Contador, l’únic ciclista espanyol guanyador de les tres grans rondes, com a ambaixador. El projecte formativoesportiu té per objectiu fomentar l’educació viària, l’ús de la bicicleta i els hàbits saludables entre els escolars espanyols.

A través de la fundació que porta el seu nom, Contador s’incorpora a un projecte patrocinat per Cofidis que es desenvolupa alhora que la Vuelta (en diverses etapes un total de 150 nenes i nens disputen l’últim quilòmetre), però que sobretot té un caràcter formatiu en escoles de tot Espanya on als xavals se’ls instrueix sobre educació viària i respecte al ciclisme, que va néixer el 2011 i en el qual hi han participat fins avui 225.000 nens entre 8 i 12 anys de 900 centres escolars de tot Espanya.

Les col·laboracions

Notícies relacionades

Contador aportarà aquest any el seu coneixement del ciclisme per al treball formatiu dels escolars i donarà a conèixer la malaltia de l’ictus per ajudar a prevenir-la mitjançant la informació sobre una malaltia que va patir el doble campió del Tour i el Giro i triple de la Vuelta. "És un orgull poder aportar la meva experiència en aquest projecte que s’ocupa dels nens; treballar per a ells és una cosa que em fa una il·lusió especial", va dir el ciclista de Pinto.

La foto de família després de la presentació de la Vuelta Júnior 2019, a Madrid /  (cofidis)

En la campanya de circulació s’hi ha implicat el ciclista del Cofidis Luis Ángel Maté, que intentarà inculcar en els més joves els bons hàbits a l’hora de circular per les carreteres. A l’acte de presentació que va tenir lloc a la seu del Consell Superior d’Esports hi van acudir entre d’altres el director de Cofidis Joan Sitges, el seu homòleg de la Vuelta a Espanya Javier GuillénJosé Luis de Santos, responsable de l’Associació de Ciclistes Professionals i José Luis López Cerrón, president de la Federació Espanyola de Ciclisme.