caiguda i cops

Alaphilippe abandona la Volta al País Basc

El ciclista francès no presenta fractures, però decideix no arriscar pensant en la cita a les Ardenes

alaphilippe

alaphilippe

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Julian Alaphilippe, potser la gran atracció en aquest inici de temporada ciclista, ha decidit no prendre la sortida en la quarta etapa de la Volta al País Basc després de la caiguda que va patir dimecres a sis quilòmetres de la meta, en què també es van veure afectats diversos corredors com araGeraint ThomasJonathan CastroviejoMichal KwiatkowskiEnric Mas i Omar Fraile.

El corredor francès que aquest any, entre altres carreres o etapes, ha guanyat la Milà-San Remo, no ha volgut arriscar de cara a les clàssiques de les Ardenes, sobretot la Lieja-Bastogne-Lieja, que vol guanyar, per la qual cosa ha decidit deixar la volta basca, després de guanyar dimarts la segona etapa de la prova.

Notícies relacionades

El guanyador del Tour, Geraint Thomas, segueix en la Volta al País Basc. Al contrari d’Alaphilippe, fins ara, la seva temporada és bastant irregular. El seu company a l’Sky Castroviejova ser dels més perjudicats en la caiguda i va haver de ser conduït a un hospital, on se li van diagnosticar fractures a la clavícula dreta, en una costella, al canell esquerre i en una vèrtebra.

Maximilian Schachmann, un altre dels atractius de l’any ciclista, és el líder de la cursa després de guanyar dues de les tres etapes disputades fins ara. La volta basca finalitza aquest dissabte, un dia abans de disputar-se la París-Roubaix.