anunci oficial

El Tour de França el 2021 sortirà de Copenhaguen

Serà la primera vegada que la ronda francesa sortirà d'un país nòrdic i serà la sortida més septentrional en tota la història de la prova

tour-copenhague

tour-copenhague

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El Tour 2021, d’aquí a dos anys, partirà de Copenhaguen, la capital de Dinamarca. Així ho ha anunciat la direcció de la ronda francesa, de forma oficial, aquest dijous per confirmar la sortida més septentrional de la carrera des de la seva creació el 1903. També serà la primera vegada que la prova sortirà d’un país nòrdic.

Encara falten dues edicions de la carrera, la que tindrà lloc aquest juliol, amb sortida també més enllà de les fronteres franceses, concretament a Brussel·les, la capital de Bèlgica, en homenatge al 50è aniversari de la primera victòria a Parísd’Eddy Merckx, i la del 2020 que s’estrenarà a Niça, la capital de la Costa Blava, al costat de la calor i la bellesa de les platges mediterrànies.

Sortides intercalades

Notícies relacionades

Normalment la prova intercala les sortides a França i a l’estranger, cosa que s’ha pogut evidenciar en el que va de dècada: Pas del Gois, França (2011), Lieja, Bèlgica (2012), Còrsega, França (2013), Leeds, Anglaterra (2014), Utrecht, Holanda (2015, en l’única repetició a l’estranger dels últims anys), Mont Saint Michel, França (2016), Düsseldorf, Alemanya (2017), Illa de Noirmouiter, França (2018).

El Tour del 2021 en començarà dissabte 3 de juliol amb una contrarellotge d’11 quilòmetres pels carrers de Copenhaguen i continuarà fins dilluns a  Dinamarca per recórrer les illes de Zelanda, Funen i la península de Jutlàndia per després dirigir-se, suposadament després d’una neutralització, a un lloc de França encara per determinar.