Anar al contingut

Patrocina:

innovació ciclista

El Mundial de ciclisme se celebrarà cada 4 anys a partir del 2023

Glasgow acollirà la primera edició del nou campionat del món en el qual s'aconseguirà el mallot arc de Sant Martí que ara porta Valverde

Efe /Glasgow

El Mundial de ciclisme se celebrarà cada 4 anys a partir del 2023

CHRISTIAN BRUNA

La ciutat escocesa de Glasgow serà la seu del primer Campionat Mundial de Ciclisme UCI el 2023, històrica i innovadora competició que reunirà 13 disciplines en un únic esdeveniment sense precedents on els millors ciclistes del món intentaran aconseguir el prestigiós mallot de l’arc de Sant Martí.

A partir del 2023, el Campionat Mundial de Ciclisme UCI se celebrarà cada quatre anys, a l’estiu, l’any anterior dels Jocs Olímpics. Durant diverses setmanes, la ciutat o regió amfitriona es convertirà en la capital mundial del ciclisme. El president de l’UCI, el francès David Lappartient, va celebrar la designació de la capital escocesa per a la nova competició, projecte en el qual va treballar diversos anys.

"Estic molt content que l’UCI hagi atorgat avui el Campionat Mundial de Ciclisme de l’UCI 2023 a Glasgow i Escòcia. Aquest esdeveniment va ser un dels meus compromisos durant la campanya per a la presidència de l’UCI, i estic orgullós d’haver-ho aconseguit. Estic convençut que aquest nou campionat serà un gran èxit".

Actualment, Glasgow té una infraestructura ciclista de nivell mundial, com el Sir Chris Hoy Velodrome i el Glasgow BMX Center, on Escòcia pot acollir el Campionat Mundial de Ciclisme UCI.