Anar al contingut

Patrocina:

SEGUEIX EL PROJECTE

Movistar continuarà en el pilot fins al 2021

Teléfonica renova l'equip masculí amb Valverde, Quintana i Landa, i també el femení, amb la qual cosa es manté el conjunt creat fa 40 anys en el pilot

Sergi López-Egea

Movistar continuarà en el pilot fins al 2021

CHRISTIAN BRUNA

Telefónica ha anunciat aquest diumenge la renovació de l’acord de patrocini a l’equip ciclista professional Movistar fins a l’any 2021, de manera que es garanteix la continuïtat del conjunt masculí i del recentment creat equip femení fins aquesta data amb la qual cosa continua el projecte ciclista que tant Eusebio Unzué, mànager de l’equip, com José Miguel Echávarri van començar fa gairebé quatre dècades amb el pas de ciclistes tan carismàtic com Miguel InduráinPedro Delgado o, en l’actualitat, Alejandro Valverde.

Movistar ha sigut el patrocinador principal de l’equip les últimes vuit temporades. El 2019, l’estructura ciclista arribarà els 40 anys en el pilot, primer com a Reynolds, després com a Banesto, Illes Balears, Caisse d’Epargne, fins a la seva actualitat denominació. Era, també abans d’aquesta ampliació per dos anys, l’última temporada firmada amb Telefónica. Tot i que no ha transcendit l’aportació, aquesta seria a prop dels 14 milions per any, al que cal sumar els acords amb les diferents marques –entre elles, Canyon, el fabricant de les bicis. En aquest pressupost hi ha inclòs l’equip femení, amb un desemborsament anual al voltant d’un milió d’euros.

Aquests últims anys, ja com a Movistar, han aconseguit ser el millor del món durant quatre anys, del 2013 al 2016, han guanyat el Giro 2014 i la Vuelta 2016 amb Nairo Quintana, 11 podis en grans voltes, amb Valverde i Quintana i dos campionats del Món, amb el ciclista murcià, aquest any, i amb el portuguès Rui Costa, el 2013. 

Equip femení

En total, han aconseguit 257 victòries individuals. Des d’aquest any compta també amb Mikel Landa a l’equip qui, presumiblement, l’any que ve afrontarà el repte de disputar i lluitar per la victòria en el Giro i en el Tour. També des d’aquesta temporada Movistar ha apostat per un equip femení que, a poc a poc, es va obrint camí entre les millors estructures del món.