LA PRÒXIMA VOLTA FRANCESA

L'avanç del Tour 2019

La prova es presenta dijous a París, però ja s'ha descobert que tindrà una meta al Tourmalet i que l'etapa reina acabarà al cim de Val Thorens a un dia dels Camps Elisis

Cycling - Tour de France - The 65-km Stage 17 from Bagneres-de-Luchon to Saint-Lary-Soulan Col du Portet - July 25, 2018 - Team Sky rider Geraint Thomas of Britain, wearing the overall leader’s yellow jersey, finishes.  REUTERS/Stephane Mahe      TPX IMAGES OF THE DAY

Cycling - Tour de France - The 65-km Stage 17 from Bagneres-de-Luchon to Saint-Lary-Soulan Col du Portet - July 25, 2018 - Team Sky rider Geraint Thomas of Britain, wearing the overall leader’s yellow jersey, finishes. REUTERS/Stephane Mahe TPX IMAGES OF THE DAY / STEPHANE MAHE (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Thomas Vergouwen mai s’equivoca. La seva pàgina web (velowire.com) registra tantes entrades en les setmanes prèvies a la presentació del pròxim Tour (la volta francesa 2019 veu la llum dijous a París de forma oficial) com durant la resta de l’any. Allà apareixen sortides i metes que, difícilment, són diferents de les que anuncia Christian Prudhomme, director de la prova, a la capital francesa.

Les grans cadenes franceses d’hotels (Accor i Louvre Hotels) serveixen, a més, per descobrir el lloc on pernocta el Tour en una nit concreta de juliol. Per exemple, si els hotels Novotel, Mercure, Ibis, Kyriad i Campanile de la ciutat de Saint-Étienne estan complets la nit del 13 de juliol del 2019 no és un indicatiu que hi hagi una convenció mèdica en aquesta vila i no quedi ni un llit a internet, sinó que l’agència oficial del Tour ha reservat totes les habitacions. Si, a més, en la premsa local hi ha rumors sobre aquest fet, llavors ja no hi ha dubtes. I quan Vergouwen confirma el nom al seu web, llavors ja està tot clar.

Homenatge a Merckx

Del pròxim Tour se sap que comença el 6 de juliol a Brussel·les i que, com sempre, acaba a París; en aquest cas, diumenge dia 28. També que la primera etapa serà en línia amb arribada i sortida a la capital belga i tindrà un pas per la ciutat de Waterloo, famosa aquests últims mesos per altres esdeveniments al marge de la famosa batalla contra Napoleó. També s’ha explicat que hi haurà una contrarellotge per equips a Bèlgica i que si surt d’allà és perquè es per homenatjar Eddy Merckx, ja que l’any que ve es compleix mig segle de la seva primera victòria en la carrera.

¿On estarà ubicada la gran contrarellotge? És el gran secret per a dijous, a París. Se sap que es farà al Pirineu, però ¿en pujada?

Notícies relacionades

Les altres coses ja són audàcia. Però amb seguretat es pot avançar que el Pirineu arribarà abans que els Alps i després que els Vosges (amb algun Ballon en una etapa que acabarà a Colmar), primera arribada en alt a La Planche des Belles Filles i rampa final per sobre del 20%. També que al Massís Central s’homenatjaràRomain Bardet arribant a Brioude, la seva localitat natal. Albi, cor occità, acull la primera jornada de descans abans que el cim del Tourmalet rebi els ciclistes, en el primer gran punt calent i abans que es descobreixi, per sobre de Foix, el port de Prat d’Albis.

Des de Nîmes fins als Alps

Els ciclistes descansaran l’última setmana a Nîmes abans d’afrontar uns Alps amb tres arribades en alt (Valloire, Tignes i Val Thorens). Aquesta última pujada, a un dia de París, es farà des d’Albertville i serà l’etapa reina d’un Tour que amaga la sorpresa de saber en quina part del Pirineu, amb o sense pendents, es farà la gran contrarellotge de la prova.