TOTA UNA SUPERACIÓ

Adrien Costa, l'estrella ciclista que va perdre una cama i ja pedala als tres mesos

El jove corredor va estar a punt de morir el 29 de juliol quan una roca li va destrossar l'extremitat inferior quan feia escalada

adrien

adrien

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Els 18 anys meravellava en el Tour de l’Avenir, la carrera francesa que descobreix els millors ciclistes del futur. Als 20, en plena crisi personal, què faig jo sobre la bicicleta i què m’ofereix la vida en uns anys, Adrien Costa, un gran valor del planter dels Estats Units, va deixar aparcada una prometedora carrera professional. I als 21, mentre practicava l’escalada, la seva altra gran passió, una roca li va destrossar a l’acte la cama dreta, per sobre del genoll, mentre buscava la ruta a la glacera del Mont Conness, a Califòrnia.

Va passasr el 29 de juliol. L’Adrien va tenir la fortuna que una parella d’excursionistes el van descobrir ferit i van donar l’avís als serveis d’emergències. L’evacuacióde l’Adrien  va ser molt complicada, un dia dolent, amb una boira que dificultava el vol de l’helicòpter. Es va tardar més del compte i el jove ciclista californià va ingressar a l’hospital en estat crític. Tot just arribar els metges van determinar que no es podia fer res per la seva cama. L’hi van amputar, tot i que van salvar-li la vida.

Campanya solidària

Notícies relacionades

Pocs dies després, ja el mes d’agost, es va iniciar a través de les xarxes socials una campanya per recaptar els 100.000 euros que l’Adrien necessitava per a la seva rehabilitació i per disposar d’una pròtesi que, en un temps incert, li permetés tornar a practicar esport.

Com si es tractés d’un miracle, en menys de tres mesos, Adrien Costa ja ha començat a superar el trauma de l’accident i no ha volgut quedar prostrat i, ni de bon tros, renunciar als dos esports que més li agraden, el ciclisme i la bici, tal com ha volgut deixar patent a les xarxes socials.

Temes:

Estats Units