L'EQUIP ESPANYOL

El trident presenta la seva candidatura per guanyar el Tour de França

Valverde, Quintana i Landa es mostren units i ferms en la seva decisió de triomfar a París i deixar fora de combat Froome

movistar-sonriente

movistar-sonriente

4
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

No són ni un, ni dos, sinó tres. I semblen els 'Immortals’, amb Alejandro Valverde en el paper de Sean Connery. Ja s’han presentat davant la societat del Tour, amb els ulls oberts i, el més important, amb les cames a punt per entrar en combat i derrotar els enemics que, encapçalats per Chris Froome, s’interposin en el camí de les seves bicicletes. Els 'Immortals’ del conjunt Movistar són tres i completen el trio, o més ben dit el trident, Nairo Quintana i Mikel Landa.

La visió que tenia un periodista aquest divendres, a primera hora del matí en un hotel de carretera just a l’entrada de la ciutat de Cholet (La Vendée), era la de tres ciclistes juganers, amb cara d’amics, que somreien a la premsa, que es feien bromes entre si i que s’aliaven, sense importar-los qui seria el vencedor, si arriba el cas, i qui es convertirien en els aparents perdedors. Perquè igual com el lema del film 'Els Immortals’, en el Tour, en la pugna pel jersei groc, només en pot quedar un. "I si és de l’equip Movistar, llavors ja sensacional", segons les paraules de Valverde que arriba bé, com sempre, perquè ell porta gairebé 20 anys sense arribar malament a cap carrera. Si no guanya, cosa que de vegades se suposa com una raresa, acaba entre els tres o els cinc, i en el pitjor dels casos, entre els deu primers. I aquest Tour 2018, que comença aquest dissabte a l’illa de Noirmoutier, no ha de ser diferent per al corredor murcià, que als 38 anys continua tocat per la gràcia de l’eterna joventut. 

"M’és igual qui arribi de groc a París. Però que sigui de Movistar"

Alejandro Valverde

Ciclista de Movistar

"M’és igual qui arribi de groc a París –repeteix Valverde– però que sigui un de Movistar. En l’ordre és primer Nairo, després Mikel i després jo. Però és cert que els rivals estan molt forts. Esperem que els tres siguem immortals i només hàgim de barallar-nos entre nosaltres per guanyar". Però per desgràcia del conjunt telefònic en el Tour hi ha molts més contrincants, els més coneguts encapçalats per Froome, i algun més que apareix com amagat i encara que no guanyi a París provoca una revolta que de vegades pot ser de considerables dimensions, fins al punt que algun dels que se submergeix en aquestes aigües profundes acaba per ofegar-se i s’acomiada de la victòria.

El fitxatge de la temporada

Landa, 28 anys fins al desembre i només un parell de mesos més gran que Quintana, va ser el gran fitxatge de Movistar per a la temporada 2018. Va enlluernar els aficionats espanyols durant el passat Tour, en el qual sempre va oferir la impressió de pedalar amb el fre de mà posat per no perjudicarFroome, que en aquell temps, com a ciclista de l’Sky, era el seu cap de files. Va perdre el podi davant de Romain Bardet per només un segon. No obstant, va arribar a París amb la sensació que tenia una victòria en les seves cames. Movistar el va fitxar com a capdavanter de la nova escola ciclista espanyola i perquè fos el seu candidat al triomf final. Sap, malgrat aquest meravellós panorama, que al seu equip hi ha també Quintana i que hauran de coordinar-se, amb l’ajuda de Valverde, perquè potser en un moment determinat i en una etapa donada, un d’ells s’ha de sacrificar per l’altre. "No importa –suplica Eusebio Unzué, mànager de l’esquadra, el cap de l’operatiu– i no sé perquè s’està tan pendent de qui serà el cap de files de Movistar". A Unzué, per pura lògica li és igual qui guanyi a París, sobretot si l’afortunat és un dels seus. Landa, ara per ara, només somriu.

"Arribo molt millor que els dos últims anys perquè venia al Tour després de disputar el Giro"

Mikel Landa

Ciclista de Movistar

"Arribo molt bé i molt millor que els dos últims anys perquè venia al Tour després de córrer el Gir. He portat una preparació progressiva. Vinc més preparat per al Tour i sense la preocupació, pel cansament del Giro, de saber si podré aguantar la tercera setmana". És la definició clara de Landa. Vol, desitja i s’ha preparat per guanyar als Camps Elisis.

Notícies relacionades

Nairo Quintana (29 anys el febrer vinent) corre impulsat per milers i milers d’aficionats al ciclisme a Colòmbia. Amb un Giro i una Vuelta en el seu palmarès ja és el millor ciclista de tots els temps al seu país, per sobre de l’històric Lucho Herrera. Tres podis a París el contemplen i ha vingut a terres franceses sense el cansament de l’any passat, estressat pel Giro i irremeiablement cada cop pitjor en el Tour. S’ha preparat a consciència i, si en el passat era el cap de Movistar, ¿hi ha alguna raó perquè deixi de ser-ho aquest any?

"Les meves sensacions són molt bones i he treballat molt per arribar fins aquí"

Nairo Quintana

Ciclista de Movistar

"Les meves sensacions són molt bones i he treballat molt per arribar fins aquí" A l’afició colombiana li demano tranquil·litat... i que puguin disfrutar", promet Quintana. El que he dit. Només en pot quedar un, ¿quin dels tres serà? Tres apassionants setmanes esperen la resposta definitiva.