ARRIBA LA RONDA FRANCESA

Valverde, Quintana i Landa es postulen per guanyar el Tour

Els tres líders del Movistar destaquen a Madrid la importància de la novena etapa amb les llambordes de la París-Roubaix

GRAF2262. MADRID, 18/06/2018.- Los ciclistas Nairo Quintana, Alejandro Valverde y Mikel Landa (i a d), durante la presentación del equipo Movistar para el próximo Tour de Francia, esta mañana en Madrid. EFE / Rodrigo Jimenez

GRAF2262. MADRID, 18/06/2018.- Los ciclistas Nairo Quintana, Alejandro Valverde y Mikel Landa (i a d), durante la presentación del equipo Movistar para el próximo Tour de Francia, esta mañana en Madrid. EFE / Rodrigo Jimenez / Rodrigo Jimenez (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García / Madrid

Alejandro Valverde, Mikel Landa i Nairo Quintana s’han conjurat aquest dilluns a la seu Movistar a Madrid de cara al Tour, que començarà el 7 de juliol a l’illa de Noirmoutier, famosa pel passatge del Gois, submergit en l’Atlàntic bona part del dia. Els tres líders de l’equip i Eusebio Unzué, mànager de l’equip, han coincidit a assenyalar el britànic Chris Froome, si finalment disputa la prova, com el gran favorit per a una carrera que, han avisat, "es pot perdre en les primeres nou etapes".

"Sobre Froome, el primer que ens agradaria és que s’aclarís la seva situació. Però si és a la sortida serà el gran favorit", ha dit Unzué per començar. En la mateixa línia, els seus pupils han valorat el britànic com el rival a batre: "Segueix sent el gran favorit, ell i el seu equip són molt forts", ha dit Quintana, que ha recordat que "va sorprendre al Giro amb un atac de lluny i hem d’estar preparats perquè ho torni a intentar", mentre que Landa espera que li passi factura: "Tant de bo pagui l’esforç del Giro, encara que és el gran favorit", ha rematat.

Les llambordes del nord

Els tres líders de l’equip han fet molt èmfasi en les transcendentals nou primeres etapes, en les quals farà acte de presència la llamborda, que ja va decidir el Tour de Vincenzo Nibali el 2014. "És un problema que tenim nosaltres i tots.  No hi ha hagut etapes de llamborda com la d’aquest any, amb terreny dur i lluny de meta. Serà supervivència pura, un dia que marcarà el Tour", ha assenyalat Valverde, el més expert en aquests combats. "Ens trobarem vent, llamborda, repetjons... S’han de salvar", ha afegit Landa.

"Som companys, ho tenim clar i ho utilitzarem com a arma"

Mikel Landa

Ciclista del Movistar

Unzué, l’encarregat de manejar la tricefalia, s’ha descarregat de responsabilitat: "El primer que hem de fer és sobreviure als nou primers dies, més a les trampes del recorregut que als rivals. Ja el primer dia de descans veurem amb qui té opcions de lluitar per guanyar, després la carretera elegeix", ha comentat. Sobre la coexistència dels líders, Landa s’ha erigit en portaveu dels seus dos colíders: "Som companys, ho tenim clar i ho intentarem utilitzar com a arma", ha sentenciat.

"Arribo en la condició física que volia i amb molta confiança"

Nairo Quintana

Ciclista del Movistar

El corredor basc, debutant aquesta temporada a l’equip, ha explicat que no arriba al 100%: "Vaig de menys a més, amb una preparació diferent de l’any passat, en què venia al màxim del Giro", tot i que espera acabar millor que l’any passat, quan es va quedar a un segon del podi. Quintana, per la seva part, també és optimista: "Arribo en la condició física que volia i amb molta confiança" Hem fet una preparació diferent, amb més descans, tranquil·litat i recuperació. L’any passat hi vam arribar molt asfixiats", ha reconegut.

El veterà de l’equip

Notícies relacionades

El tapat entre els tres és Alejandro Valverde, que arriba amb millors resultats i sensacions que gairebé mai. "He intentat moltes vegades guanyar el Tour i mai no ho he aconseguit, però no em descarto gens. Sé que estic bé i hi vaig sense pressió. És clar que no estic en pitjor forma que l’any passat", ha assegurat el murcià.

"He intentat moltes vegades guanyar el Tour i mai no ho he aconseguit, però no em descarto gens"

Alejandro Valverde

Ciclista del Movistar

Per intentar enderrocar l’Sky, el Movistar ha anunciat els 10 corredors que es disputen les 8 places disponibles. A més dels tres líders, els altres cinc llocs se’ls juguen entre Erviti, Roges, Amador, Oliveira, Marc Soler (els favorits), Benatti i Sutterlin. A més, Winer Anacona està disponible per entrar a l’equip, segons ha dit Unzué, davant de qualsevol imprevist.