UNA ALTRA FUGA EN LA RONDA ESPANYOLA

El Movistar es queda sense premi a la terra de Valverde

L'italià Trentin derrota Rojas en la Vuelta a Espanya, en una etapa en què Nibali va intentar fer trontollar Froome

segea39855749 gra308 caravaca de la cruz  murcia   29 08 2017   el ciclist170829173732

segea39855749 gra308 caravaca de la cruz murcia 29 08 2017 el ciclist170829173732 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Com si l’equip s’hagués creuat amb un gat negre des que Alejandro Valverde va caure en el Tour. Ho intenten, ho busquen, gairebé es podria dir que Marc Soler, la perla catalana del Movistar, està cada dia fugat en la Vuelta. Però no hi ha manera. No hi ha forma humana. ¡Impossible! Ni tan sols a Múrcia, la terra d’Alejandro Valverde, el que es passeja per la meta d’Alhama de Murcia. La gent li demana que torni, que es recuperi. «Guanyar és molt complicat. ¿Algú es pensa que és fàcil?», es lamentava Chente García Acosta, el director de l’equip, a les portes de l’autocar de l’equip.

    

No tenen ningú per lluitar per la general, perquè el seu corredor tapat era el colombià Carlos Betancur i ja és a casa seva amb un os del peu fracturat per culpa d’una caiguda en l’etapa de València. A Sagunt va travessar la línia d’arribada totalment tacat de sang.

    

Soler, en canvi, no s’ha enfonsat. Viu amb la il·lusió del debutant. Ja suma quatre escapades i lluita com el davanter centre que busca l’oportunitat i cada vegada que remata envia la pilota al pal.

L’ESCAPADA BONA

José Joaquín Rojas és una altra cosa. És el gran amic de Valverde, del «cap» com ell li diu. Amic i també confessor i tantes altres coses, milers d’entrenaments fins que se’n va anar a viure a Andorra, un altre més en la col·lecció de mig centenar de ciclistes professionals que ja resideixen al petit país dels Pirineus.

Notícies relacionades

    

Ni Rojas, ni Valverde recorden les vegades que han pujat pel Collado Bermejo, el Tourmalet particular dels ciclistes murcians. Rojas, juntament amb Soler, es va situar en l’escapada bona del dia, de l’etapa en què tots volen, sobretot Vincenzo Nibali, buscant les pessigolles de Chris Froome en el descens del port. I només Valverde el supera en coneixement de la situació geogràfica del port. Rojas es va escapar per guanyar però no ho va fer sol. Se li va colar l’italià Matteto Trentin. I el va derrotar. Amarga sensació per a un murcià. Perdre a casa.

José Joaquín Rojas, camí d'Alhama de Múrcia / J / avier Lizón (EFE)

Chris Froome, un dia més de líder, a Alhama de Múrcia / J / osé Jordán (AFP)