ASO anuncia oficialment un acord amb la Volta

L'empresa propietària del Tour explotarà els drets d'imatge, de producció televisiva i comercials de la ronda catalana durant els pròxims cinc anys

volta-calella

volta-calella

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Amaury Sport Organisation (ASO), l'empresa propietària del Tour de França, i la Volta Catalunya, amb el beneplàcit de la Generalitat, han anunciat oficialment aquest dilluns, coincidint amb la disputa de la primera etapa de la ronda catalana del 2017, amb sortida i arribada a Calella, un acord de col·laboració per als pròxims cinc anys. La notícia, avançada per aquest diari, l'11 de març, permet la subsistència de la tercera carrera per etapes més antiga de món, després de la 'grande boucle' i el Giro, després d'un lustre de dificultats econòmiques que han arribat a qüestionar fins i tot el futur de la prova.

Notícies relacionades

L'entrada de Carrefour, un dels principals patrocinadors del Tour, com a firma col·laboradora de la Volta, va ser el primer senyal que va permetre confirmar el suport de París a la ronda catalana. ASO pretén estendre la seva ajuda de mica en mica perquè el 2020, coincidint amb l'edició número 100 de la carrera, la prova recobri la seva màxima esplendor. El Tour, d'aquesta manera, gestionarà el paquet de patrocinadors de la Volta (fins ara, a part de la Generalitat, les aportacions privades eren mínimes), els drets de televisió (el senyal va a càrrec ara d'una productora contractada per la carrera) i també els d'imatge. Aquestes accions suposen la salvació definitiva de la ronda catalana, la seva remuntada econòmica i fins i tot la possibilitat en un futur immediat que comenci a generar beneficis.

LES CARRERES D'ASO

Fins ara la carrera s'havia disputat per l'empenta personal de Rubèn Peris (president de la carrera) i per l'ajuda oficial de la Generalitat, que seguirà col·laborant en les pròximes edicions encara que sense la càrrega oficial que suposava la prova per a les arques del Govern català. ASO, a part del Tour, gestiona també les següents carreres: Vuelta a Espanya, París-Roubaix, Flecha Valona, París-Niça, Critèrium del Dauphiné, Lieja-Bastogne-Lieja, París-Tours, Tour d'Oman, Tour de Yorkshire, Artic Race i les variants femenines d'algunes d'aquestes proves.