'El repte de Pablo' o la lluita d'un pare ciclista per recaptar fons contra el càncer infantil

José Luis López Cabezuelo, guanyador dels premis Persegueix els teus somnis, pretén pedalejar 'non stop' des de Barcelona a Albacete

jos-luis-lpez-en-accin

jos-luis-lpez-en-accin

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Hi va haver un dia en què va canviar la vida de José Luis López Cabezuelo. No oblidarà mai la data del 12 de novembre del 2015. Va ser quan li van comunicar que el seu petit Pablo, amb a penes dos anys, tenia càncer. I va sentir parlar d'un terme mèdic que desconeixia i que, evidentment, no hauria volgut conèixer mai. 'Neuroblastoma' era la paraula. Era la nova batalla en què no només Pablo havia de lluitar sinó tota la família: Montse, la mare, evidentment, José Luis, i també Israel, el fill gran d'aquest matrimoni d'Albacete.

La gesta esportiva  ha de servir per recaptar fons per a l'associació Nen, que lluita contra el neuroblastoma infantil

José Luis era i és un entusiasta de la bici, un policia nacional manxec que s'ha proposat superar un repte a favor de Pablo i donar a conèixer, pedalada a pedalada, l'associació Nen, impulsada per l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, que reuneix pares que com ell tenen fills combatent i sobretot vencent la malaltia. José Luis sap que Nen necessita fons per seguir investigant, perquè Pablo, que cada dia va millor, que ja ha recuperat el somriure, que ja sap que la paraula 'curació' s'ha convertit en la seva millor amiga, s'oblidi aviat de la medicació.

LA GESTA, AL SETEMBRE

És ‘El repte de Pablo’, així es denomina la gesta que José Luis vol realitzar a finals de setembre. “La meva intenció és sortir des de la porta de l'hospital de Sant Joan de Déu i arribar fins a la plaça del Depósito de la Sal a Albacete, en una travessia ‘non stop’ d'almenys 72 hores en bicicleta de muntanya. Ja tinc dissenyada la ruta, uns 650 quilòmetres entre Barcelona i Albacete. Comptaré amb assistència tècnica, vehicles de suport i el meu germà Juan Carlos que m'acompanyarà en els trams més durs del recorregut”.

José Luis  va tenir un gravíssim accident de bici en una carrera quan va xocar contra una olivera i es va fracturar 16 costelles

Notícies relacionades

José Luis va rebre a Barcelona l'assignació econòmica més elevada de la Fundació Gaes en l'entrega dels premis Persegueix els teus somnis. “Els 3.500 euros ja han anat a parar a l'associació Nen. Ja hem recaptat 7.000 euros amb ‘El repte de Pablo’ quan el projecte acaba de començar’.

L'ACCIDENT EN BICI

Als 40 anys, José Luis s'ha convertit en tot un especialista en el ciclisme de muntanya, en proves populars de resistència. I això que el 7 de juny del 2015 gairebé perd la vida a l'encastar-se contra una olivera a 50 quilòmetres per hora en una carrera a Carcelén (Albacete). “Els metges em deien que no havien tractat mai una persona que s'hagués trencat, com em va passar a mi, 16 costelles, 9 vèrtebres i a més una clavícula. Em vaig passar una setmana en cures intensives i 12 dies més a l'hospital, però als dos mesos ja tornava a estar damunt de la bici”. I sobre la bicicleta, no hi ha dubtes, aconseguirà superar amb la seva Orbea ‘El repte de Pablo’.