Segons l'Agència Catalana de Turisme
La majoria dels turistes belgues, holandesos i alemanys no han cancel·lat les reserves d'estiu a Catalunya
Els europeus volen venir a la Costa Brava, però reclamen seguretat

zentauroepp12452103 costa brava200506120727
L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha anunciat que mercats europeus com el francès, el belga, l’holandès i l’alemany confia a poder viatjar a la Costa Brava aquest estiu, malgrat la crisi sanitària. Així ho apunten les directores de les oficines de l’ACT d’aquests països, en què han remarcat la importància de comunicar els protocols de seguretat que s’apliquin als establiments a l’hora de generar «confiança» entre els visitants.
Una de les mostres que es mantindria aquesta aposta és que la majoria de les reserves que ja hi havia per al juliol i l’agost no s’han cancel·lat a l’espera de veure com evoluciona la situació. D’altra banda, assenyalen que les destinacions interiors i el Pirineu guanyaran pes.
La destinació turística de la Costa Brava segueix a la ment de molts europeus de cara a l’estiu. Així ho han explicat les directores de les oficines de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a França, Alemanya i la zona del Benelux. Les tres dones han coincidit que la majoria dels europeus no han cancel·lat les reserves que havien fet per a la Costa Brava de cara al juliol i l’agost i estan «a l’espera» de veure com evoluciona la situació.
D’altra banda, la directora de l’oficina a França, Josefina Mariné, apunta que aquesta crisi sanitària es pot convertir en «una oportunitat per posicionar la destinació de Girona en el marc del turisme rural i els pobles d’interior». Mariné ha apuntat que la gent buscarà «espais verds i patrimoni natural» i la demarcació de Girona compta amb el Pirineu com a principal potencial.
La directora de l’oficina de l’ACT a Alemanya, Montse Sierra, ha coincidit en aquest aspecte i ha afegit que els alemanys que encara no han decidit on anar de vacances, aquest any buscaran una zona interior. «El producte de natura transmet més seguretat i llibertat, fugint de les masses». A més, Sierra es mostra «optimista» amb el mercat alemany, ja que creu que el país «no pot absorbir» la demanda de turisme que tenen els seus habitants. «A la mínima, la gent sortirà del país», afegeix.
Un altre aspecte que fa pensar en aquesta direcció és que Alemanya té un gran nombre d’agències de viatges «que ara mateix estan en crisi i volen vendre», per la qual cosa ha anunciat la importància de teixir relacions amb els turoperadors i les agències de viatges.
La directora de l’oficina del Benelux, Inma Ballestín, ha incidit també en «el rol que els turoperadors jugaran» aquest estiu. Ballestín creu que molts turistes de Bèlgica i els Països Baixos contractaran les vacances amb aquestes empreses per la «seguretat» que comporten, ja que el poden cancel·lar fins a l’últim moment i, si fos necessari, els poden repatriar més fàcilment.
El cotxe, el mitjà de transport més utilitzat
Les tres directores han coincidit que aquest estiu el cotxe serà el mitjà de transport més utilitzat per viatjar. Això dona un cert avantatge a la demarcació gironina respecte al turisme francès, ja que «el 75% dels francesos que venen a Catalunya ho fan per carretera». Per això, Josefina marine creu que en els pròxims mesos el Pirineu gironí i la Costa Brava podrien notar menys la crisi dels turistes francesos.
De tota manera, ha explicat que el govern francès ha demanat als seus habitants que «redescobreixin França» i per tant que apostin pel turisme nacional. Aquest fet és especialment important, tenint en compte que el 75% dels francesos habitualment fan turisme al seu país i només un 25% opten per anar-se’n a l’estranger. Una situació ben diferent a Alemanya o Bèlgica, on la majoria opten per marxar.
Notícies relacionadesSierra ha destacat que «les ganes de fer turisme dels alemanys no han caigut» i, segons apunten els instituts d’estadística, «Espanya i Itàlia no quedaran fora a l’hora de fer plans de viatge». En una situació similar estan els Països Baixos o Bèlgica. En tots dos països la ciutadania segueix amb especial interès l’avenç del coronavirus a Espanya per saber si s’obriran les fronteres o no. Segons Ballestín, els europeus «es pregunten si els deixaran arribar o no» a destinacions turístiques com la Costa Brava.
- Sánchez insisteix a "salvar el vaixell" però perd un altre peó
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Normativa dispar Les platges catalanes sumen 8 ofegats sense una regulació comuna de seguretat
- Aranzels Trump, extasiat amb la seva pròpia estratègia però amb escassos resultats, amenaça de reactivar la guerra comercial i dispara la incertesa
- Lloc de somni El poble de cinema a 40 minuts de Girona on van rodar 'Joc de Trons'
- És legal ficar el teu gos en una gàbia 8 hores al dia? L’advocat Xavi Abat et treu de dubtes: "Una abominació"
- LLIBRES La Barcelona dels prodigis literaris
- Patri Guijarro: "Ja em sento més jo a la selecció, com al Barça"