SOSTENIBILITAT

Aragonès: «Situarem els objectius de desenvolupament sostenible al centre de la reconstrucció econòmica»

Reclama que Catalunya pugui decidir sobre la destinació i la gestió del fons de reactivació europeu

Assegura que ara no és el moment de tornar a les polítiques d'austeritat

7b2cb646-f2d3-4c6e-b6d0-e1203d9876a6

7b2cb646-f2d3-4c6e-b6d0-e1203d9876a6

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va remarcar divendres «l’enorme implicació» de la societat catalana en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, i va assegurar que l’executiu català «situarà els ODS al centre de la reconstrucció econòmica de Catalunya després de la Covid-19». Aragonès va fer aquestes declaracions durant la seva participació, en representació del govern català, al fòrum virtual ‘Agenda 2030: from global emergencias to solutions at the regional level’, organitzat per Regions4 i les Nacions Unides.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, el vicepresident va reconèixer la necessitat d’impulsar l’economia catalana davant del greu impacte de la Covid-19, però va advertir que el cost de reactivar l’economia «no pot ser un pas enrere en la lluita contra el canvi climàtic». En aquest sentit, va destacar el compromís sostingut del govern català amb els ODS «abans i després de la Covid-19», i va citar com a exemple d’aquest compromís l’aprovació en setembre de 2019 del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 i, més recentment, l’aposta pels ODS en els pressuposats de la Generalitat del 2020 o l’Acord nacional per a una societat basada en el coneixement, també en línia amb els objectius de l’Agenda 2030.

Segons va explicar el vicepresident, «el pla de reactivació econòmica que posarem en marxa aquest mes de juliol estarà totalment alineat amb aquest compromís». «Els objectius de desenvolupament sostenible són la clau de la recuperació després de la pandèmia i la garantia que en el futur podrem fer front a possibles crisis, similars a les que hem viscut, amb molta més resiliència», va afegir.