CULTURA

Més de 1.500 professionals del sector cultural sol·liciten l'ajut econòmic d'urgència impulsat per la Generalitat

La prestació es pot demanar fins a esgotar el pressupost d'aquesta línia de recolzament, dotada amb 5 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts

Des del 15 de juny, 1.592 professionals de l’àmbit cultural han presentat la sol·licitud per beneficiar-se de l’ajut econòmic extraordinari que impulsa la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies i la Conselleria de Cultura. Aquesta línia, amb una dotació de 5 milions d’euros, es dirigeix a treballadors d’activitats artístiques i escèniques per pal·liar els efectes econòmics que ha provocat en aquest col·lectiu la crisi sanitària de la Covid-19.

El Govern preveu que aquesta prestació pugui arribar a 6.000 treballadors i treballadores. Es tracta d’una prestació social de caràcter econòmic, extraordinària i de pagament únic, de com a màxim 1.024 euros, que s’atorga pel procediment de concurrència no competitiva fins a esgotar el pressupost.

Notícies relacionades

La línia de recolzament impulsada per la Generalitat vol atenuar les dificultats d’aquest col·lectiu que, fins al 6 de maig, el govern de l’Estat va deixar fora de l’accés a prestacions d’atur. Es tracta d’un sector especialment castigat per la declaració de l’estat d’alarma. En aquest sentit, dels mesos de febrer a abril, i també comparat amb l’abril de l’any 2019, la pèrdua d’afiliació a la Seguretat Social de treballadors en activitats artístiques i escèniques ha sigut 3,5 vegades superior a la de l’economia catalana, amb una pèrdua de 2.179 llocs de treball a Catalunya.

L’ajuda es dirigeix a actors i actrius, músics, tècnics i professionals vinculats a aquests àmbits que acreditin una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la Covid-19.

Temes:

Teatre Tabàrnia