Guardó

John Hoffman, l’impulsor del Mobile, Català de l’Any 2022

EL PERIÓDICO distingeix el conseller delegat de la companyia organitzadora del congrés per ajudar que Catalunya es converteixi en ecosistema digital clau a Europa

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Si la Catalunya del segle XX no hagués sigut el que va ser sense un senyor anomenat Pearson, la del segle XXI no tindria possibilitat de ser el que vol ser sense algú com John Hoffman. És en gran manera per això que el comitè editorial d’EL PERIÓDICO ha entregat a aquest directiu, conseller delegat de la companyia que organitza el Mobile World Congress, la GSMA, un dels seus màxims reconeixements: Hoffman ha sigut nomenat Català de l’Any 2022 en una gala celebrada aquest dimarts a la sala oval del MNAC a Barcelona que ha comptat amb l’assistència de més de 300 representants del món social, polític i econòmic. Entre ells, el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

L’empresari rep la distinció en un context en què l’economia digital ja suposa el 13% del producte interior brut (PIB) de Catalunya, en què Barcelona s’ha convertit en un dels referents europeus en emprenedoria, tecnologia i innovació, i en què aquest congrés tecnològic s’ha posicionat com un dels grans motors de la indústria firal de la ciutat. Segons càlculs de l’organització, el Mobile ha suposat des de la seva primera edició el 2006 un impacte econòmic de 5.400 milions d’euros per a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

«Diuen els economistes que les societats només progressen si són capaces de generar riquesa per repartir-la millor, i diuen també que les economies madures com la catalana només podran créixer per distribuir riquesa si generen innovació, i això vol dir avui ser líders en tecnologia digital i la seva aplicació», ha plantejat el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, minuts abans que s’entregués el premi. «Algú que ha fet que a Barcelona, Catalunya hagi creat un dels ecosistemes digitals més dinàmics d’Europa, té el que es necessita per ser el Català de l’Any segons el nostre criteri», ha afegit.

Per a Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica, grup propietari d’EL PERIÓDICO, la clau ha sigut la seva aposta per Barcelona i Catalunya en els últims anys. «Els premiats són personalitats que contribueixen al bé col·lectiu en els seus camps respectius, a través de la recerca permanent de coneixement, superació, innovació i excel·lència: són persones que inspiren en una terra que històricament ha sigut sempre d’una enorme inquietud d’avantguarda i emprenedoria en tots els seus àmbits», ha contextualitzat.

Vintens premis

Notícies relacionades

Així, Hoffman, arquitecte de formació i home de negocis de carrera, s’ha convertit en la vintena persona a Catalunya en rebre aquest premi. Ho ha fet en un acte que ha comptat amb la presència dels principals directius de Prensa Ibérica: el president, Javier Moll; la vicepresidenta, Arantza Sarasola; el conseller delegat, Aitor Moll, el director general, Sergi Guillot, el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, i el gerent general d’EL PERIÓDICO, Félix Noguera.

Es tracta, tanmateix, del primer empresari de la llista: abans que ell, el guardó ha recaigut en esportistes com Pau Gasol, cuiners com Ferran Adrià, cantants com Joan Manuel Serrat, polítics com Pasqual Maragall o artistes com, l’any passat, Jaume Plensa, però mai s’havia destacat ningú per la seva trajectòria o aportació econòmica.

Temes:

Empreses