Tots els discursos de la gala de Català de l'Any del 2018, en vídeo

L'actor i director teatral Josep Maria Pou va rebre aquest dimarts el guardó d'EL PERIÓDICO a la personalitat catalana més rellevant del 2017 i el metge Oriol Mitjà, el del 2016

zentauroepp43539813 catala any180529214246 / FERRAN NADEU

zentauroepp43539813 catala any180529214246
catala

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor i director teatral Josep Maria Pou va rebre aquest dimarts a la nit el premi Català de l’Any 2017, que distingeix des de fa 18 anys les personalitats catalanes més rellevants gràcies a la participació dels lectors d’EL PERIÓDICO.

discurso-josep-maria-pou / periodico

Pou ha rebut el guardó visiblement emocionat de mans del president català Quim Torra i del president del Grupo Zeta, Antonio Asensio. "Seré sincer: moltes de les coses que he vist aquest últim any no m’han agradat gens i he sentit coses que em podien fer sentir un mal català", ha assegurat Pou en el seu discurs. Però ha afegit: “Que unes persones m’hagin escollit com a Català de l’Any em reconcilia amb aquests mals moments”. I ha donat les gràcies en castellà i català als lectors d’EL PERIÓDICO.

El metge Oriol Mitjà, també guardonat

En aquesta edició també s’ha anunciat el guanyador del premi Català de l’Any 2016, una gala que l’any passat no es va poder celebrar, i que ha recaigut en el metge Oriol Mitjà pel descobriment d’una pastilla que cura la malaltia infantil del pianmalaltia infantil del pian.

El metge i investigador especialitzat en l’erradicació de malalties tropicals també ha rebut el guardó de mans de Quim Torra i el president del Grupo Zeta, Antonio Asensio.

discurso-oriol-mitj / periodico

El joveníssim guanyador va aprofitar l’excepcional presència institucional a l’acte per referir-se a la situació política catalana. “La fortalesa dels catalans és que sabem resoldre els problemes pacíficament i he de rebutjar la violència exercida l’1 d’octubre”, va dir entre els aplaudiments de la sala. I va afegir, sobre el seu projecte sanitari solidari: “Hem d’obrir els ulls i acabar amb les malalties de la pobresa”.

"Una Catalunya millor"

Notícies relacionades

En un to més que conciliador es va manifestar el nou president de la Generalitat, Quim Torra, en un dels seus primers actes públics, que va celebrar el caràcter del premi Català de l’Any, un guardó "amb tants valors". I en un to conciliador, va dir: “Soc conscient que una part de vosaltres no veu possible, o no vol, una Catalunya independent”. I va precisar que “la llibertat, la cultura i el talent són la fórmula per a una Catalunya millor”.

discurso-quim-torra / periodico

El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, també s’ha referit a la situació política: “Els demano si us plau que tornin a fer política, que s’asseguin a parlar sense condicions prèvies. Tots compartim l’anhel que Catalunya recuperi la normalitat”.

discurso-enric-hernndez / periodico