EL GUARDÓ D'EL PERIÓDICO

La gala del Català de l'Any, en directe

L'activista Òscar Camps, el músic Pau Donés i l'escriptor Josep Maria Espinàs són els finalistes

Òscar Camps rep el premi Català de l’Any 2015 en la gala celebrada al TNC. / JULIO CARBÓ / VÍDEO: TV-3

Òscar Camps rep el premi Català de l’Any 2015 en la gala celebrada al TNC.
CATALÀ DE LANY Òscar Camps
Estrada dels vips, en l’entrega del premi Català de l’Any. Celebrat al TNC.

/

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous s'entrega el premi al guanyador del Català de l'Any 2015, certamen que arriba a la 17a edició. Des de les 21.00 hores es podrà seguir en 'streaming' la gala, que se celebra al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), a través de la web d'EL PERIÓDICO i la de TV-3. Durant la cerimònia es coneixerà el guanyador de la distinció, a què opten l'escriptor i columnista Josep Maria EspinàsÓscar Camps, director de l'oenagé Proactiva Open Arms, i el músic Pau Donés, líder de Jarabe de Palo, que fa només dos dies va anunciar la seva victòria contra el càncer de còlon amb què ha estat lluitant durant els últims sis mesos. Els lectors d'EL PERIÓDICO poden votar fins a aquest dijous 7 d'abril al migdia

12. 15. El notari Lorenzo Valverde ha donat per tancades les votacions per elegir el Català de l'Any. El nom del guanyador quedarà tancat en un sobre i es revelarà a la gala d'aquesta nit. Òscar Camps, Pau Donés i Josep Maria Espinàs són els tres finalistes. El guanyador ha rebut el 47,31% de vots. El segon, el 37,24%, i el tercer, el 15,45%. A qui correspon cada percentatge se sabrà aquesta nit. El director d'EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, ha destacat la diversitat dels perfils dels finalistes. D'Espinàs n'ha valorat la llarga trajectòria en el món de la literatura i el periodisme; de Camps ha subratllat que encarna la feina en defensa dels refugiats, i de Donés ha ressaltat la seva fortalesa a l'hora de vèncer el càncer.

A la primera part de la cerimònia es farà entrega dels premis Millor Iniciativa Empresarial, que ha recaigut en el fabricant de material elèctric Simon Holding, i el guardó a la Millor Iniciativa Solidària, que s'emporta la plataforma de suport als refugiats Stop Mare Mortum.

Notícies relacionades

La part final de la gala del Català de l'Any, que presenten la periodista d''El matins' Núria Solé i el director del 'Generació digital' d'El 33, Lluís Marquina, es podrà seguir en directe per TV-3 des de les 21.55 hores. Durant aquesta retransmissió, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del Grup Zeta, Antonio Asensio Mosbah, faran entrega del premi al Català de l'Any, que agafarà el relleu de la guanyadora del 2015, Lucía Caram.

Com en anys anteriors, el guardó consisteix en una estatueta creada especialment per a l'ocasió per l'artista Ricard Vaccaro, mort recentment, i a qui es recordarà durant la cerimònia.