Més enllà del ‘sushi’

Ah-Un: no digui barbacoa, digui ‘yakiniku’

  • ¿Difícil de pronunciar? Ho brodaràs en menys del que tardes a rostir uns quants talls de carn a la graella de qualsevol taula d’aquest nou restaurant

Ah-Un: no digui barbacoa, digui ‘yakiniku’
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A hores d’ara de la pel·lícula, després de tants i tants anys de restaurants japonesos oberts a Barcelona, podria pensar-se que la gastronomia nipona té poc més a dir. Però qui s’agafi al ‘sushi’ està equivocat perquè establiments com Ah-Un (inaugurat fa un parell de mesos al carrer de Balmes, 55) venen a recordar-nos, per exemple, que al país del sol naixent els agrada la barbacoa tant com a nosaltres. ‘Yakiniku’, es diu, i pot ser de gas o de carbó (en aquest cas es diu ‘robata’).

Doncs bé, a Ah-Un, tu pots demanar un mix de ‘sashimi’ (de tonyina, de vieira, de salmó) de gran qualitat, i unes ‘gyozas’ de pollastre i uns ‘spicy estudiantina rolls’, faltaria més, però la graella que està encastada a cada taula és massa temptadora com per fer servir només els pals i renunciar a les pinces amb les quals agafar els talls de carn i rostir-los. 

‘Wagyu’ ‘espanyola’ i de la regió de Miyazaki

Més enllà de l’‘exòtic’ que suposa fer de xef, resulta interessant la possibilitat de provar vedella de la raça ‘wagyu’ criada al nord d’Espanya i a la regió japonesa de Miyazaki, que té el mateix nivell de qualitat que la seva veïna Kobe, tot i que és menys coneguda a nivell internacional. 

Notícies relacionades

És recomanable demanar algun dels menús amb carn, que venen acompanyats d’arròs blanc, sopa de miso, amanida de ‘wakame’ i ‘kimuchi’ (la versió japonesa del coreà ‘kimchi’, col fermentada picant).

Els preus van dels 22 € del menú més bàsic, el Kyoto (amb talls d’entranya, espatlla i agulla ibèrica de ‘wagyu’ i pollastre alimentat amb blat de moro), al més complet, el Wagyu Special, que costa 39,50 € i inclou llom de ‘wagyu’ de Miyazaki, llom, entranya, espatlla i llengua de bou.