Proposta amb personalitat

Enriqueta: el restaurant que agradarà a les tietes modernes

  • El restaurant d’Enric Granados proposa cuina ‘slow food’ a través de receptes saboroses i potents de mig món

Enriqueta: el restaurant que agradarà a les tietes modernes
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Enriqueta és nom de tieta. Així que posar aquest nom a un restaurant pot portar a engany. Tret que la tieta Enriqueta sigui una dona viatjada a qui li agradin els plats de mig món (si són picantets, millor), saludables majoritàriament i presentats de manera molt atractiva. És el cas d’aquest restaurant del carrer d’Enric Granados, 107, que fa pocs mesos que és obert amb una proposta gastronòmica divertida i de sabors potents que executa el xef Martín Francioni i que fa honor al lema de la casa: ‘Cuina sana i bufona’.

Són creacions parides amb la filosofia ‘slow food’, elaborades amb productes frescos i de qualitat, mai amb ultraprocessats. Té alternatives per a celíacs i intolerants a la lactosa, cuinen amb pasta casolana i elaboren els gelats in situ. També cuiden l’apartat de les begudes servint vins ecològics.

La bomba de tomàquet

Per tot això, es pot considerar la bomba de tomàquet una de les icones de la seva carta: un tomàquet rosa de Barbastre farcit de stracciatella i preparada amb pesto, vinagreta de merlot i pistatxos.

N’hi ha més, i tan desitjables per al gust i la vista com el verat curat amb salses de ‘coleslaw’ i de formatge Filadèlfia i anet, les albergínies liles asiàtiques amb salsa de miso i cacauets (untuoses i picants, no sembla que estiguin fregides), el risotto vegà als tres bolets mantegada amb oli d’oliva, la saborosa causa de Lima ‘d’autor’, amb crema de col llombarda en comptes de crema d’ají groc i amb les patates aixafades, i els musclos amb curri verd, tan carnosos com picants, pur ‘porn food’.

Però igual que hi ha plats d’arrel internacional (Francioni sembla haver segellat el passaport a l’últim racó del planeta), no se n’han de perdre de vista altres de més tradicionals com els cigrons saltejats amb pop que enamorarien la tieta d’aquesta Enriqueta gastronòmicament àvida d’aventures.

Notícies relacionades

De postres, destaca el tiramisú tropical, amb maracujà i coco, refrescant i gens embafador, ideal per als que no solen demanar dolços.

El preu mitjà se situa entre els 35 i els 40 € (no té menú de migdia).