'take away' i 'delivery'

4 arrossos per llepar-se'n els dits a casa

Ca la Nuri, Arume, El Chigre 1769 i Al Grano serveixen gran plats a domicili i per emportar

ca-la-nuri

ca-la-nuri

4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Un bon arròs sempre ve de gust. I més quan s’acosta el cap de setmana. En aquesta selecció d’arrossos per menjar a casa, per emportar o a domicili, en trobaràs de clàssics i atrevits, però tots saborosos. ¿Per quin et decantes?

1. Ca la Nuri

Un valor segur

Els arrossos de Ca la Nuri es poden acompanyar amb altres plats, com unes croquetes / FERRAN IMEDIO

Els fans del bon arròs saben que els que porten la firma del Grup Ca la Nuri són un valor segur. Ja sigui als restaurants de la platja, Ca la Nuri Platja (passeig Marítim de la Barceloneta, 55, davant de l’Hospital del Mar) i Xiroi (passeig Marítim de la Nova Icària, 38), com al de l’Eixample (Terra Ca la Nuri, a Consell de Cent, 377) i el de la Zona Franca (Arrossar, a l’avinguda dels Ports d’Europa, 100). Aquest cap de setmana estrenen Ca la Nuri a Casa, que serveix arrossos per emportar els caps de setmana de 13.00 a 15.30 hores i, en el mateix horari, menjar a domicili en els codis postals 08005, 08018, 08019 i 08020. 

La paella marinera de la casa, amb gambetes, escamarlans, musclos i sípies, amb una fina capa d’arròs, és un ‘hit’ imbatible, però també broden l’arròs del senyoret, el negre amb sípia i gambes, el de verdures i la fideuà marinera... Es pot demanar arròs per a una sola persona. Has de pagar el que costa i, a més, deixar 10 euros de dipòsit per la paella, que pots tornar durant 30 dies a qualsevol dels restaurants del grup. Per acompanyar, no falten plats com ensaladilla russa, croquetes, patates braves i canelons.

Preu mitjà dels arrossos: 17 euros.

Ca la Nuri a Casa. Passeig de Garcia Fària, 69. Barcelona. Telèfon: 93 221 83 23.


2. El Chigre 1769

Arròs de pop de Pedreru amb pistatxos i sàlvia

Pop, sàlvia i pistatxo s’uneixen en aquest arròs d’El Chigre 1769 / FERRAN IMEDIO

Diuen a El Chigre 1769 que preparen cuina ‘catariana’ (catalana i asturiana) amb productes de proximitat i ecològics. Allà, tant et serveixen una fabada i unes ‘patatinas’ amb Cabrales que segurament et faran cantar «Catasturias patria queridaaaaa» que una amanida de mató o una secallona. La sorpresa, la gran sorpresa, és l’arròs de pop de Pedreru amb sàlvia i pistatxo.

Per elaborar aquest platàs, el xef, Fran Heras, utilitza arròs bombeta envellit, que permet una cocció en dos temps i que absorbeix molt bé el sabor dels sofregits, el brou i la salmorreta que utilitzen per a aquesta recepta. El pop de Pedreru, que passa per la brasa, és petit i habita a les roques de la costa cantàbrica. Una delícia.

Preu de l’arròs: 14 euros.

El Chigre 1769. Carrer dels Sombrerers, 7. Barcelona. Telèfon: 93 782 63 30.


3. Arume

Arròs de confit d’ànec

L’arròs de confit d’ànec d’Arume, ‘hit’ d’aquesta casa gallega / FERRAN IMEDIO

Si tens gana i t’agrada l’arròs, truca a Arume, un restaurant gallec contemporani que està ubicat a la casa natal de Manuel Vázquez Montalbán. El ‘hit’ d’aquesta casa gallega contemporània et farà dir ‘quac-quac’ en un tres i no res: quin arròs de confit d’ànec. Porta salsa d’ostres, sofregit de verdures, pebrots de Padró... No te l’acabes. Al seu poderós sabor no es resistiria ni l’ànec Donald per molt que per cuinar-lo hagin sacrificat un dels seus congèneres. Amb raó és un dels ‘best-sellers’ d’Arume.

El secret és un fons de pollastre torrat a què, una vegada reduït, hi afegeixen una salsa d’ostres, un sofregit de verdures amb albergínia, carbassó, ceba, pebrot vermell, i uns pebrots de Padró i un confit d’ànec esgrunat que es barregen amb arròs bombeta. Es remata al forn perquè quedi caramel·litzat.

Preu de l’arròs: 15,50 euros.

Arume. Carrer de Botella, 11. Barcelona. Telèfon: 93 315 48 72.


4. Al Grano

#Arrozparauno

Un dels 10 arrossos d’Al Grano.

A Telefèric s’han espremut el cervell per servir arrossos a domicili o per emportar amb la millor cocció en el moment de fer la primera queixalada. Ara que es veuen capaços de garantir-ho, ofereixen, a través d’Al Grano, 10 tipus, que poden demanar-se fins i tot per a una sola persona: mariner, del senyoret, de peus de porc amb gamba vermella, de pollastre de corral amb poma rostida i bolets, de be i calamars amb mussolina d’allioli, de carxofes amb albergínia fumada... L’#arrozparauno, aquest bàlsam per a la solitud.

La paella en la qual s’ha cuinat es pot retornar al restaurant Telefèric (plaça de Letamendi, 27), on us tornaran 2 euros. Si te la vols quedar, et donen les instruccions per netejar-la bé i que es conservi millor. No només fan arrossos, també podeu demanar croquetes de pernil, bunyols de formatge de Maó, pop a la brasa...

Notícies relacionades

Preu mitjà dels arrossos: 18 euros.

Al Grano. Plaça de Letamendi, 27. Barcelona. Telèfon: 934 511 641.