SABOR SALAT

5 restaurants a prop de Barcelona i davant del mar

Seleccionem bons restaurants amb vistes al Mediterrani a menys de mitja hora del centre de la ciutat

barracuda

barracuda

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Vols sortir de la ciutat per menjar davant del mar perquè ja tens molt vista la Barceloneta. Però no tens gaire temps o pressupost per anar-te'n lluny. ¿Per què no proves algun d'aquests restaurants que hem seleccionat? Tots estan a menys de mitja hora del centre de la ciutat i en tots s'hi pot menjar bé.


BARRACUDA (CASTELLDEFELS)

El que va ser una antiga casa particular davant la platja de Castelldefels és ara el restaurant Barracuda, on es treballa amb productes ecològics i de proximitat per elaborar plats d'arròs i peix de llotja, a més de tapes, amanides i carns, cada dia en horari ininterromput. Té una àmplia terrassa de fusta sobre la mateixa sorra, i la sala està decorada amb gust, amb un aire càlid. El pis de dalt, una petita sala envidriada, ofereix unes vistes encara més privilegiades sobre la platja. Té un menú per 29 euros que inclou un entrant (amanida eco i musclos al vapor o calamars a l'andalusa), un segon (paella o fideuà), postres i beguda.

Carrer de la Ribera de Sant Pere, 17. Castelldefels.


KAUAI (GAVÀ)

A mig camí entre xiringuito, restaurant i fins i tot càmping de platja, Kauai és un enorme complex lúdic gastronòmic de 12.000 metres quadrats on no falten la barbacoa ni la zona 'lounge', perquè s'hi pot dinar però també berenar, sopar, prendre una copa o el sol. La carta del restaurant, amb una terrassa també gegantina, inclou amanides, tapes, paelles, peix del mercat de la Boqueria i carn a la brasa. Una proposta senzilla executada per l'equip d'Òscar Manresa, responsable de restaurants com Torre d'Alta Mar, Casa Leopoldo, Casa Guinart, El Altar, Taberna Tío Carlos i Joël's Oyster Bar.

Carrer de Calafell, 25-27. Gavà.


L'ESTUPENDU (BADALONA)

L'Estupendu va obrir fa poc més d'un any i mig al passeig marítim de Ba­dalona, a prop de l'icònic pont del Petroli i de l'estació de tren, i el seu èxit ha sigut notable. Com ho són els seus plats de cuina mediterrània. Hi ha tapes (croquetes de pernil o de sípia), plats per compartir (musclos a la brasa o a la marinera) i arrossos (sensacional i potent el caldós de sípia amb galeres i gambes). L'establiment ocupa el que havien sigut els antics banys Plenamar, que estaven tristament abandonats. Ara, convertit en restaurant amb una barra a l'entrada, una àmplia terrassa i una sala, ha tornat a l'activitat, en aquest cas gastronòmica, i també musical, perquè els dissabtes a la tarda hi sona música en directe.

Avinguda d'Eduard Maristany, 75. Badalona.


L'ONA (PREMIÀ DE MAR)

Un dels clàssics del Maresme. Un restaurant que va néixer fa tres dècades a partir del xiringuito que s'havia establert el 1952, el quiosquet de la Maria. I allà segueix, oferint una carta marinera on destaca el peix, sempre fresc del dia. L'especialitat de la casa són els calamars a la romana, però tampoc s'han d'oblidar els xipirons, els xanguets, el peixet fregit, les cloïsses, les navalles i els cargols de punxa, a més de les paelles i les fideuàs. A l'oferta gastronòmica, senzilla però eficaç, s'hi suma una terrassa on durant els migdies serveixen vermuts i dinars, i durant les nits d'estiu, de dilluns a dissabte, s'hi celebren actua­cions de música en directe per acompanyar els sopars.

Carretera N-2, km 638,5 (al costat del club nàutic). Premià de Mar.


BE WATER (CABRERA DE MAR)

Notícies relacionades

Potser el local més glamurós d'aquesta llista. Més que un xiringuito, és un restaurant a peu de platja amb un aire de 'beach club' on relaxar-se que encaixa a la perfecció amb el nom del local. Club fusió és la denominació escollida per ells mateixos: perquè a Be Water tant pots atacar una paella i unes cloïsses com un llom de cocodril o un filet de cangur, o demanar menús i vermuts durant tot l'any, a més de provar còctels o assistir a sessions de 'dj' i actuacions musicals en directe. La carta mira al Mediterrani de manera creativa, però conté sabors d'altres latituds, com la carn de wagyu i el 'ceviche'.

Platja Torrent Vinyals, s/n (club nàutic). Cabrera de Mar.