Glops llargs

Quatre destil·lats per brindar pel Nadal

  • Un brandi, un whisky, un rom i una ginebra per tenir unes festes ‘on the rocks’

Quatre destil·lats per brindar pel Nadal
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Les sobretaules nadalenques s’allarguen que fa goig, així que el millor és acompanyar-les amb un glop llarg. Et proposem fer-ho amb algun d’aquests quatre destil·lats. Els pots prendre ‘on the rocks’ o que siguin part d’algun còctel. ¡Salut!

Brandi Alta Luz (Torres Brandy)

Torres Brandy presenta el primer brandi cristal·lí de la història, fet a Barcelona. S’ha obtingut pel tradicional sistema de la doble destil·lació en alambins i envellit en barriques de roure francès. La innovació arriba després de l’envelliment, quan és sotmès a un filtratge mineral que permet preservar-ne tot el sabor i caràcter, fins i tot eliminant-ne el característic color que li ha aportat la fusta. El resultat és un brandi totalment cristal·lí. Tot i així, posseeix potència aromàtica, amb les característiques i les aromes primàries del raïm i mantenint les notes d’envelliment. Al nas aporta aromes fruiteres dolces amb notes herbàcies i cítriques pròpies del raïm amb què s’elabora aquest destil·lat, amb tocs de mel i de vainilla. En boca, és suau i de complexió sedosa, amb sabors afruitats lleugerament dolços i un final aromàtic i net. Atenció a la seva sofisticada i estilitzada ampolla, amb formes romboides. Es recomana disfrutar-lo amb gel o bé fred. Costa 30 €.


Whisky Gentleman Jack

Aquest és l’únic whisky del món que es filtra dues vegades. Se sotmet a un primer filtratge a través de tres metres de carbó d’auró de sucre i, després d’arribar al grau òptim de maduració, es torna a filtrar amb carbó, cosa que li proporciona la seva suavitat. Presenta aromes delicades de vainilla dolça i sucre morè amb notes de xarop d’auró i cítrics i un final sedós, càlid i agradable. Costa 23,95 €.


Ron Brugal 1888

Notícies relacionades

Ron Brugal llança per a aquestes dates un ‘pack’ d’edició limitada del seu rom ‘ultra premium’, Brugal 1888, que es caracteritza pel seu distintiu procés de doble envelliment en barriques de ‘bourbon’ i en barriques de Jerez. Per a l’ocasió, Brugal ha creat un disseny especial inspirat en un dels ingredients d’aquest rom elaborat i embotellat a la República Dominicana: la fusta dels roures americans i europeus que aporta diferents matisos als seus roms durant el procés de maduració. De color ambre fosc, aporta matisos especiats de xocolata, cafè, canyella i fruita seca al nas. El seu sabor extraordinari, lleuger, però de cos complet en boca, té notes subtils de caramel, fusta i regalèssia. El seu final és llarg i suau, i es manté en boca. Para consumir tant sol o amb gel. Costa 43,75 €.


Ginebra Bombay Sapphire Sunset

Aquesta ginebra és una nova edició especial de la marca que combina el sabor dels deu botànics exòtics de Bombay Sapphire amb tres nous ingredients que li confereixen una personalitat i una aroma úniques: mandarines de Múrcia, cardamom blanc indi i cúrcuma. Costa 21,95 €.