Glops d’alegria

4 ampolles per a unes festes espumoses

  • El Nadal demana bombolletes. Poden ser de cava (el típic) o de cervesa (sempre que sigui especial). Vet aquí quatre bons exemples que t’alegraran el paladar

4 ampolles per a unes festes espumoses
3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El Nadal són dies de festa i no hi ha beguda que millor acompanyi aquests dies que les espumoses, siguin cava o cervesa (si és especial, clar). Per això hem triat un parell de cada beguda. Benvingudes les bombolletes.

Rosé Delicat (Caves Vilarnau)

El cava ecològic Vilarnau Rosé Delicat de Vilarnau ha rebut la distinció del premi d’Aliments d’Espanya al millor vi, atorgat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest Brut Rosat Reserva Ecològic s’elabora majoritàriament amb les varietats negres de garnatxa i un petit toc de pinot noir.

El resultat és un cava rosat pàl·lid, de gran complexitat aromàtica, molt cremós, fresc i elegant. És apte per a vegans i resulta perfecte per acompanyar arrossos, pastes o postres cremoses. També és la millor opció per disfrutar-lo en aperitius. Costa 12,15 €.


Mirgin Exeo 2016 (Alta Alella)

Aquest és un cava de Paratge Qualificat ecològic procedent del Paratge Vallcirera, situat al parc natural de la serralada de Marina, a la comarca del Maresme. S’elabora només quan l’any és excepcional i surt a la venda sense necessitat de cap maquillatge (sense licor d’expedició) per preservar al màxim la seva frescor i les seves característiques naturals. S’elabora amb la selecció del millor raïm ecològic de Vallcirera pansa blanca i chardonnay. Se li ha aplicat el ‘méthode traditionnelle champenoise’ amb un període de criança òptim sobre mares –amb tap de suro– que s’allarga fins a un mínim de 60 mesos.

L’anyada 2016 va estar marcada per una forta sequera durant el període vegetatiu, fet que va provocar una reducció de la mida del raïm, amb una conseqüent disminució de la producció i augment de la concentració. Una collita reduïda, de molt bona qualitat, amb una sanitat excepcional, una excel·lent maduració i un gran potencial d’envelliment. Costa 55 €.


Cervesa de Nadal (Damm)

Una cervesa amb molt caràcter, d’edició limitada, concebuda per maridar amb una gastronomia contundent, pròpia del Nadal, com pot ser un caneló melós de vedella amb salsa de foie i parmesà o un gall dindi farcit amb parmentier de patata i trufa. De color roure de reflexos ataronjats, es presenta densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada. L’escuma es mostra compacta i presenta bombolles vives, fines i veloces.

L’aroma és de gran intensitat i complexitat: les primeres notes són afruitades, com el préssec madur i la poma; també ataronjades que doten el nas de frescor. Disfruta d’un nas net, en què al final persisteix la sensació de pa torrat. L’entrada en boca és àmplia, amb caràcter. Voluminosa i cremosa. L’amargor del llúpol regala una intensa sensació refrescant. Se’n recomana el consum entre 5 i 7ºC. Costa 2,10 € (66 cl).


Cervesa de mel i anís (La Sagra)

La Sagra està acostumada a crear birres estacionals, i per Nadal no podia faltar a la cita amb aquesta de mel i anís. Es tracta d’una cervesa torrada elaborada amb aigua, malt d’ordi, llúpol, mel de proximitat aconseguida a les muntanyes de Toledo, anís en gra i llevat.

Notícies relacionades

Uns ingredients que donen lloc a uns matisos molt particulars: un líquid de color vermellós amb sabor caramel·litzat i melós, i una aroma dolçassa i anisada.

Es tracta d’una cervesa d’estil Winter ALE, un estil vinculat a l’època nadalenca, que es caracteritza per tenir una intensitat de malta més elevada i un caràcter especiat. Les Winter ALE solen ser cerveses de sabor intens i fosques, tot i que dins d’aquestes característiques bàsiques és un estil en el resultat final del qual influeix molt la creativitat del mestre cerveser. Costa 2,19 € (33 cl).