Competició refrescant

Al Bar Homer, a Mollet del Vallès, és on es tira la millor cervesa a Catalunya

  • Jenifer Tejada, representant d’aquest local inspirat en ‘Los Simpson’, guanya el primer concurs de tiratge organitzat per Estrella Damm

Al Bar Homer, a Mollet del Vallès, és on es tira la millor cervesa a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El Bar Homer, un petit bar familiar de Mollet del Vallès (Jaume Coll, 3) inspirat en la sèrie de dibuixos animats ‘Los Simpson’, ha guanyat el títol oficiós d’establiment que millor tira la cervesa a Catalunya amb la victòria de la seva representant, Jenifer Tejada, en el primer concurs de tiratge d’Estrella Damm.

La competició, que ha tingut lloc a l’antiga fàbrica de la cervesera, ha comptat amb la participació de 10 finalistes que havien accedit a la fase decisiva. Nou havien sigut escollits pels especialistes de la marca catalana després d’haver visionat els vídeos dels 293 aspirants que havien penjat a la plataforma per a professionals ‘bar manager’, amb la qual els restauradors operen amb la cervesera. El desè s’havia guanyat la plaça a l’obtenir la majoria de vots dels seus col·legues.

A més del Bar Homer, hi han participat Can Feu (Sabadell); Confidencial (Mollet del Vallès); Punt de Trobada (Reus), que havia sigut el més votat entre els seus col·legues; Conserves LaTorre (Barcelona); Restaurant L’Olivé (Mollet del Vallès); Van Van Bar (Barcelona); El 9 Suprem (Figueres); Cafè Punt 5 (Figueres); Calla y Tapa (Barcelona).

2.000 euros per al guanyador

En joc, 2.000 euros per al guanyador, 1.000 per al segon classificat i 500 per al tercer. Conserves Latorre ha sigut segon i El 9 Suprem, tercer.

Notícies relacionades

Cada participant ha tirat tres cerveses, i els set membres del jurat ha valorat, entre altres factors, com obrien i tancaven l’aixeta, com inclinaven la copa a 45 graus, com la redreçaven en l’últim moment i com omplien l’últim quart amb la corona de crema.

Jenifer Tejada, del Bar Homer (que sol regalar una tapeta quan demanes una cervesa), ha sigut la que millor ho ha fet, segons els especialistes. La vencedora, l’única dona en el concurs, ha reivindicat abans de participar: «Les dones també sabem tirar cerveses». El triomf li ha donat la raó.