Llibre saborós

Les receptes «senzilles que fan el fet» de Pau Arenós

  • El periodista gastronòmic publica el seu 17è llibre: ‘Cocina en casa. 101 recetas originales, resultonas y familiares’

Les receptes «senzilles que fan el fet» de Pau Arenós

Xavier González

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Pau Arenós no només menja, i molt i molt bé –per alguna cosa és el cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO–, sinó que també cuina, i molt, i més que bé per molt que ell digui que no i s’autodefineixi com un xef «resolutiu». Els seus familiars i amics ho certifiquen. Per això tenia la seva lògica que el també escriptor dediqués un llibre a les seves receptes. Les ha recopilat a ‘Cocina en casa. 101 recetas originales, resultonas y familiares’ (Debate), que aquest dijous ha sortit a la venda.

Arenós, que el cap de setmana previ a l’entrevista amb motiu del seu llançament va elaborar «sis plats nous», admet que pensa «moltes hores en menjar i en receptes» perquè la frontera que separa la seva vida professional de la personal ha desaparegut. Gastronòmicament parlant. Per això sol reinterpretar a casa, amb els seus recursos, les creacions que el sorprenen i li agraden dels restaurants que visita, així que parla de receptes «pròpies i apropiades».

«Són idees senzilles amb un resultat atractiu que fan el fet. Sembla més del que hi ha perquè en realitat són molt fàcils de fer», remarca Arenós, que estructura cada elaboració en tres parts: ingredients, pas a pas i per què. I en aquest per què s’explica l’origen del plat.

Notícies relacionades

El gastrònom fet cuiner no en té un de preferit, tot i que n’esmenta alguns que per alguna o una altra raó guardaria entre el seu ‘top 10’: les tripes de pop, l’amanida ‘mecano’ amb croissant («part d’un plat de Nandu»), la col amb ‘beurre blanc’ («que és una preparació per a un peix i el resultat és molt satisfactori»), l’escabetx diferent de sardina («tan fàcil que fa vergonya»), la gamba, ‘suquet’ i ou abunyolat («té dues salses i un tractament per deixar la gamba en el seu punt»), les galtes amb salsa de fricandó («una descontextualització perquè és un producte inesperat, igual que els calamars a la carbonara»)...

Podria seguir fins a comptar-ne 101, però millor fer un cop d’ull al llibre i provar-los a casa. Com Arenós.