Llibre saborós
Les receptes «senzilles que fan el fet» de Pau Arenós
El periodista gastronòmic publica el seu 17è llibre: ‘Cocina en casa. 101 recetas originales, resultonas y familiares’

Pau Arenós no només menja, i molt i molt bé –per alguna cosa és el cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO–, sinó que també cuina, i molt, i més que bé per molt que ell digui que no i s’autodefineixi com un xef «resolutiu». Els seus familiars i amics ho certifiquen. Per això tenia la seva lògica que el també escriptor dediqués un llibre a les seves receptes. Les ha recopilat a ‘Cocina en casa. 101 recetas originales, resultonas y familiares’ (Debate), que aquest dijous ha sortit a la venda.
Arenós, que el cap de setmana previ a l’entrevista amb motiu del seu llançament va elaborar «sis plats nous», admet que pensa «moltes hores en menjar i en receptes» perquè la frontera que separa la seva vida professional de la personal ha desaparegut. Gastronòmicament parlant. Per això sol reinterpretar a casa, amb els seus recursos, les creacions que el sorprenen i li agraden dels restaurants que visita, així que parla de receptes «pròpies i apropiades».
«Són idees senzilles amb un resultat atractiu que fan el fet. Sembla més del que hi ha perquè en realitat són molt fàcils de fer», remarca Arenós, que estructura cada elaboració en tres parts: ingredients, pas a pas i per què. I en aquest per què s’explica l’origen del plat.
El gastrònom fet cuiner no en té un de preferit, tot i que n’esmenta alguns que per alguna o una altra raó guardaria entre el seu ‘top 10’: les tripes de pop, l’amanida ‘mecano’ amb croissant («part d’un plat de Nandu»), la col amb ‘beurre blanc’ («que és una preparació per a un peix i el resultat és molt satisfactori»), l’escabetx diferent de sardina («tan fàcil que fa vergonya»), la gamba, ‘suquet’ i ou abunyolat («té dues salses i un tractament per deixar la gamba en el seu punt»), les galtes amb salsa de fricandó («una descontextualització perquè és un producte inesperat, igual que els calamars a la carbonara»)...
Podria seguir fins a comptar-ne 101, però millor fer un cop d’ull al llibre i provar-los a casa. Com Arenós.
- Urbanisme Les obres a l’interior de l’estació de Sants desorienten els viatgers
- Ferran Olivé, tresorer del FC Barcelona: "Limak té més solvència tècnica que totes les constructores espanyoles"
- TRIBUNALS La justícia reactiva la investigació de la mort d’Andic
- Revolució en la mobilitat Els llums V16 permetran avisar dels incidents de trànsit en temps real
- Carmen Llasat, presidenta de l'Observatori de Zones Inundables de Catalunya: "El que ha passat al Montsià pot passar en qualsevol punt del litoral"
- Científic de prestigi Manel Esteller deixa l’Institut Josep Carreras després d’una auditoria per presumptes irregularitats
- A Barcelona Un cotxe es precipita a la rambla del Carmel al sortir d’un pàrquing marxa enrere
- NEGA QUALSEVOL POLÈMICA Hansi Flick, sobre Lamine Yamal: «té una actitud molt professional, en la seva vida privada no m’hi fico»
- Gir judicial Jonathan Andic, de testimoni a investigat: ¿què sabem i què no de la mort del fundador de Mango?
- Sector bancari Així va celebrar el Sabadell el desenllaç de l’opa: copes i una conga a l’oficina