Llibre saborós
Les receptes «senzilles que fan el fet» de Pau Arenós
El periodista gastronòmic publica el seu 17è llibre: ‘Cocina en casa. 101 recetas originales, resultonas y familiares’
![Les receptes «senzilles que fan el fet» de Pau Arenós Les receptes «senzilles que fan el fet» de Pau Arenós](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/4c7a2070-bd60-48a7-82f7-1128ada15125_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Pau Arenós no només menja, i molt i molt bé –per alguna cosa és el cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO–, sinó que també cuina, i molt, i més que bé per molt que ell digui que no i s’autodefineixi com un xef «resolutiu». Els seus familiars i amics ho certifiquen. Per això tenia la seva lògica que el també escriptor dediqués un llibre a les seves receptes. Les ha recopilat a ‘Cocina en casa. 101 recetas originales, resultonas y familiares’ (Debate), que aquest dijous ha sortit a la venda.
Arenós, que el cap de setmana previ a l’entrevista amb motiu del seu llançament va elaborar «sis plats nous», admet que pensa «moltes hores en menjar i en receptes» perquè la frontera que separa la seva vida professional de la personal ha desaparegut. Gastronòmicament parlant. Per això sol reinterpretar a casa, amb els seus recursos, les creacions que el sorprenen i li agraden dels restaurants que visita, així que parla de receptes «pròpies i apropiades».
«Són idees senzilles amb un resultat atractiu que fan el fet. Sembla més del que hi ha perquè en realitat són molt fàcils de fer», remarca Arenós, que estructura cada elaboració en tres parts: ingredients, pas a pas i per què. I en aquest per què s’explica l’origen del plat.
El gastrònom fet cuiner no en té un de preferit, tot i que n’esmenta alguns que per alguna o una altra raó guardaria entre el seu ‘top 10’: les tripes de pop, l’amanida ‘mecano’ amb croissant («part d’un plat de Nandu»), la col amb ‘beurre blanc’ («que és una preparació per a un peix i el resultat és molt satisfactori»), l’escabetx diferent de sardina («tan fàcil que fa vergonya»), la gamba, ‘suquet’ i ou abunyolat («té dues salses i un tractament per deixar la gamba en el seu punt»), les galtes amb salsa de fricandó («una descontextualització perquè és un producte inesperat, igual que els calamars a la carbonara»)...
Podria seguir fins a comptar-ne 101, però millor fer un cop d’ull al llibre i provar-los a casa. Com Arenós.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats