Dolç i assequible

El millor pastisser del món fa un torró de 2,49 €

  • Xavi Donnay, responsable de la carta de postres de Lasarte i guanyador del Best Pastry Chef Award 2020, crea per a Lidl un torró-‘coulant’ de xocolata negra

  • La peça, que estarà a la venda a partir del 22 de novembre, porta un toc de sal i cafè i pot escalfar-se al microones

El millor pastisser del món fa un torró de 2,49 €
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Lidl ha fitxat el reconegut pastisser Xavi Donnay perquè reinventi la tradicional recepta del torró de xocolata, amb l’atractiu del preu, ja que es vendrà a la cadena de supermercats per 2,49 euros a partir del 22 de novembre. El xef ha creat un torró de ‘coulant’ de xocolata negra, amb un toc de sal i cafè, que està servit en vuit porcions individuals. A l’escalfar-les 30 segons al microones, provoquen una erupció de xocolata fosa que es desfà al paladar. Una picada d’ullet a una de les postres més populars d’origen francès, el ‘coulant’, que a més aquest any celebra el 40è aniversari.

Donnay és el responsable de la carta de postres del restaurant Lasarte, amb tres estrelles Michelin. A més, l’any passat va aconseguir el Best Pastry Chef Award, que l’acredita com el millor pastisser del món 2020.

«Un gran repte»

«Ha suposat un gran repte per a mi. Volia traslladar al consumidor l’essència de les meves postres, oferint-li alhora un torró diferent i únic. Avui dia existeixen ja molts torrons d’autor, de molts gustos diferents, i he volgut anar més enllà i jugar també amb les textures i les formes. Estic molt content amb el resultat, que fusiona una de les meves postres preferides –‘el coulant’– amb aquest producte estrella del Nadal», assegura Donnay.

Notícies relacionades

Aquest nou torró de Lidl incorpora el segell Fairtrade, que certifica que la seva xocolata compleix els estàndards de comerç just establerts per Fairtrade Labelling Organizations International (FLO). La xocolata de comerç just és un sistema comercial solidari que contribueix al desenvolupament sostenible oferint millors condicions comercials i assegurant els drets dels productors i treballadors desfavorits.

No és la primera experiència de Lidl en aquest camp. L’any passat per Nadal, Lidl i Carlos Maldonado –guanyador de ‘MasterChef 3’ i propietari del restaurant Raíces (Talavera de la Reina), amb una estrella Michelin– van triomfar amb un innovador tortell de Reis elaborat amb ingredients sostenibles i cacau Ruby.