La guia ‘We’re Smart Green Guide’

Els set (magnífics) espanyols de la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món

  • Ricard Camarena (València) es cola en novè lloc i aconsegueix el premi Descobriment de l’Any

  • Xavier Pellicer, amb establiment homònim a Barcelona, torna a ser elegit Plant-Based Untouchable Chef

Els set (magnífics) espanyols de la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La guia belga ‘We’re smart green guide’, especialitzada en gastronomia vegetal, elabora cada any una llista dels 100 millors restaurants de verdures del món. I aquest any, com ha estat succeint en el passat, els establiments espanyols hi tenen una destacada presència. Aquest any no és una excepció: n’hi ha set en aquesta selecta classificació.

Sobresurt Ricard Camarena (València), que es cola en el ‘top ten’ amb un meritori novè lloc després de ser 33è fa una temporada, a més d’aconseguir el títol de Descobriment de l’Any. «Aquest premi suposa un reconeixement notable, ja que visibilitza els nostres últims deu anys de feina, en els quals ens hem dedicat a desenvolupar una cuina basada en el món de les fruites i les verdures», valora Camarena. A més, Xavier Pellicer (amb restaurant homònim a Barcelona) repeteix la distinció de Plant-Based Untouchable Chef, que es podria traduir com a cuiner de verdures intocable.

El número u és La Distillerie

El número u ha sigut per a La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg), una distinció que ja va aconseguir en la llista del 2020 (Pellicer va ascendir a dalt de tot el 2018 i el 2019).

Notícies relacionades

Per elaborar la llista, We’re Smart visita centenars de restaurants les cartes dels quals tinguin, almenys dues terceres parts de les seves receptes basades en fruites i verdures (la guia reuneix 1.000 establiments de 46 països). Entre altres factors que valoren, hi ha la creativitat dels plats, l’empremta ecològica i l’impacte social. El resultat suma un màxim de cinc rabanets.

Aquests són els establiments espanyols en la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món:

  • 29è The Green Spot, Barcelona

  • 39è El Invernadero, Madrid.

  • 44è La Salita, València.

  • 47è Gatblau, Barcelona.

  • 87è Azurmendi, Larrabetzu.

  • 94è La Bien Aparecida, Madrid.