branded

Dos bons menús per menjar-se una ‘calçotada’ sense sortir de Barcelona

La Bodega Joan, a l'Eixample, i el Pasa Tapas de la Barceloneta, ofereixen opcions molt interessants per a gaudir d'aquesta tradició gastronòmica catalana

Dos bons menús per menjar-se una ‘calçotada’ sense sortir de Barcelona

Cedida

4
Es llegeix en minuts
Xavier Oliva

Els ‘calçots’ de Valls són, probablement, un dels productes gastronòmics més típics de Catalunya amb del pa amb tomàquet, la crema catalana, el mel i mató o la botifarra amb seques. Durant la temporada, que dura de novembre a abril, és una de les millors excuses per a reunir-se amb la família i els amics, perquè una ‘calçotada també és un acte social tan tradicional com els menjars i sopars de Nadal.

Encara que es poden preparar al forn i, fins i tot, existeixen receptes que els fan arrebossats, la tradició marca que s'han de cuinar a la brasa amb llenya de sarment i amb el foc viu, acompanyats de la seva tradicional salsa i servir-se en teula per a mantenir la calor –substituïda per diaris en la majoria de casos-.

La 'calçotada' se serveix en teula amb la seva salsa /

Cedida

Per raons òbvies –el foc i l'olor de ceba-, fer una ‘calçotada’ casolana a Barcelona no sempre és viable. Però tampoc fa falta sortir de la ciutat comtal per a gaudir d'una ‘calçotada’ canònica. A la ciutat hi ha opcions on reunir-se amb família i amics per a gaudir d'un costum tan tradicional. I en el centre de la ciutat, concretament, en destaquen dues: La Bodega Joan (Rosselló, 164), a l'Eixample; i Pasa Tapas (Dr. Aigüader, 6-8), a la Barceloneta.

Menú ‘calçotada’ a l'Eixample

La Bodega Joan és un dels restaurants amb més solera de l'Eixample. A la seva esquena ja van més de 80 anys d'història i d'evolució al costat de la ciutat de Barcelona. Però si hi ha alguna cosa que han mantingut des del principi és la tradició, sempre amb l'adaptació a les noves demandes del mercat. Ja en temps de la Balbina i el Joan, els seus fundadors, es va començar a treballar amb receptes tradicionals de la cuina catalana i espanyola. Tres generacions després, el restaurant segueix en la mateixa ubicació i, encara que renovat, manté tota la seva essència.

La Bodega Joan és una de les millors opcions per a una 'calçotada' a Barcelona /

Cedida

El seu menú ‘calçotada’ és una de les millors opcions de la ciutat comtal. Per 33,50 € es pot gaudir d'una teula de ‘calçots’ preparats a la brasa, servits en teula i amb la seva salsa. Però la tradició de la ‘calçotada’ no acaba amb les cebes, la carn a la brasa sempre l'acompanya. En el mateix menú es pot gaudir d'una graellada de carn amb pollastre, xurrasco, botifarra i cansalada viada, acompanyada de patata al ‘caliu’, carxofes i allioli. Per les postres una bona crema catalana i amb el preu també entra una consumició amb vi de la casa, cervesa, refresc o aigua.

Al marge de les ‘calçotades’, la Bodega Joan és una opció per a gaudir d'un ‘tapeo’ amb plats com les braves, les seves croquetes, els calls amb ‘cap i pota’ o el pop a la gallega. També preparen arrossos i tenen una bona varietat de carns a la brasa o peixos com el bacallà a la ‘llauna’. Tradició en estat pur.

Més informació

Adreça: Carrer Roselló, 164

Telèfon: 932.20.47.56

Web: www.bodegajoan.com

Reserva en aquest enllaç

Menú ‘calçotada’ a la Barceloneta

Una altra opció per a donar-se un homenatge amb una bona ‘calçotada’ a Barcelona és el Pasa Tapas. Aquest local, situat a la Barceloneta, és ideal per a reunir-se en grups grans. Les ‘calçotades’ es gaudeixen més així. I aquest local, a dos passos de la mar, disposa d’un espai per a grups de grans grandàries – fins a 300 persones – i amb pàrquing per a clients. La millor opció sens dubte.

Preparació de la calçotada en el Pasa Tapas /

Cedida

El Pasa Tapas té quatre opcions de menú ‘calçotada’, tres amb carn de segon - 30€, 33€ i 36€ - i un d'ells amb opció vegetariana -30€ -. A més, i per als més petits, també disposa d’un menú infantil. Les tres opcions carnívores es diferencien bàsicament en el segon plat, però tots ells porten una teula de ‘calçots’ preparats a la brasa i amb la seva salsa romesco que, per cert, és una de les més conegudes de la ciutat comtal.

Aquest restaurant de la Barceloneta va obrir les seves portes fa ja 25 anys i sempre s'ha distingit per un servei pròxim i per la seva cuina tradicional mediterrània. Les seves especialitats són els plats de la mar, la carn a la brasa i els arrossos. Tot això preparat amb producte fresc i de temporada. “Hem anat millorant per ser el restaurant per excel·lència del barri de la Barceloneta”, expliquen.

Més informació

Adreça: Carrer del Dr. Aiguader, 8

Telèfon: 930 464 097

Web: www.pasatapas.com

Reserva en aquest enllaç