Dos restaurants per anar-se de calçotada sense sortir de Barcelona

Bodega Joan, en ple Eixample, i Pasa Tapas, a la Barceloneta, permeten menjar calçots en un entorn autèntic però sense la necessitat de desplaçar-se

Dos restaurants per anar-se de calçotada sense sortir de Barcelona
2
Es llegeix en minuts

Una bona calçotada es disfruta amb com més gent millor, però és veritat que de vegades costa quadrar agendes per passar tot el dia fora. La solució: menjar calçots en un entorn autèntic però dins de la mateixa ciutat, com proposen Bodega Joan, en ple Eixample, i Pasa Tapas, a la Barceloneta. Aquestes són els punts forts de cada restaurant:

Bodega Joan: tradició en un entorn «familiar i canyer»

Situat en ple Eixample de Barcelona, Bodega Joan és un restaurant amb 80 anys d’història (fundat per Joan Balsells i Balbina Garrido), que ha anat forjant un estil personal durant tot aquest temps fins a convertir-se en un espai únic. «Ens caracteritzem per oferir plats tradicionals, amb un ambient familiar i canyer. Som Penya Oficial del Barcelona i com us podreu imaginar, quan el Barcelona juga, tenim un gran ambient», asseguren els amos. 

Com a bon restaurant de menjar tradicional treballen amb productes de temporada, i això significa que fins ben entrada la primavera no hi faltaran els calçots. Els elaboren com manen els cànons, a la brasa, servits amb la seva recepta pròpia de salsa romesco. I, per descomptat, s’han de menjar amb les mans, sense por de tacar-se.

El menú (29,50 euros) inclou, a part dels calçots, una graellada de carn amb patata al caliu, carxofes a la brasa i salsa allioli, a més de postres i begudes. I per quan passi la temporada de calçots, quedaran els seus grans clàssics: els cargols a la llauna, la mitjana de vedella gallega o el pop a la gallega.

Més informació

Direcció: Carrer de Roselló, 164

Telèfon: 932.2047.56

Reserva directa a través d’aquest link

Pasa Tapas: per a grups de totes les mides i a un pas del mar

El restaurant Pasa Tapas atresora més de 25 anys de tradició gastronòmica mediterrània a la Barceloneta, a un breu passeig del mar. Només entrar-hi, el visitant ja s’adona del seu ambient familiar i pròxim, típic del barri. 

Per a aquells que busquin un lloc per organitzar una calçotada nombrosa, resulta ideal per les seves dimensions. Compta amb grans salons a la segona planta, on es poden allotjar grups de gairebé qualsevol mida, ja que l’espai en la seva capacitat màxima pot rebre fins a 300 persones. «Això sí, podem adaptar la sala a grups de diferents mides», aclareixen des del local, que també disposa d’estacionament per als clients. 

Notícies relacionades

Els calçots a Pasa Tapas estan elaborats de la manera tradicional, bullits a la brasa i servits en teula. La seva salsa romesco és coneguda per ser «la més famosa de la Barceloneta». 

Aquest any compten amb quatre menús diferents de calçots, incloent-hi una opció per a vegetarians. La diferència rau sobretot en el segon plat a escollir. Els detalls dels menús es troben a la seva pàgina web. 

Més informació

Direcció: Carrer del Dr. Aiguader, 8

Telèfon: 933.194.233

Reserva directa a través d’aquest link