Amb aquests plats llestos per a menjar encertaràs segur en els teus menjars i sopars de Nadal

Ametller Origen compta un any més amb els deliciosos canelons de Nandu Jubany i, també, les seves croquetes

Els canelons de Nandu Jubany són un dels deliciosos plats ja cuinats que pots aconseguir en Ametller Origen

Els canelons de Nandu Jubany són un dels deliciosos plats ja cuinats que pots aconseguir en Ametller Origen / Cedida / Ametller Origen

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Ara sí que sí. Nadal ja és aquí, i durant els pròxims dies se succeiran les tradicionals celebracions familiars. Les famílies es reuniran entorn de les taules per a gaudir de retrobaments, de l'humor, de la il·lusió dels més petits, però, sobretot, de la gastronomia, la gran protagonista dels menjars i els sopars nadalencs.

La tradició mana i els clàssics sempre inunden les taules d'aquestes reunions familiars en les llars catalanes. Preparar una d'aquestes trobades sempre és un repte. Cal comprar tots els ingredients amb antelació, preocupar-se de la beguda, decorar la casa i, sobretot, passar llargues hores en la cuina elaborant receptes tradicionals com els canelons o la carn d’olla, entre altres.

Però, i si existís una alternativa per a xalar al màxim de la gastronomia i no perdre tant de temps? Perquè tenim una bona notícia: sí, es pot, i no és necessari que ho facis en un restaurant. En Ametller Origen pots trobar tot el que necessitis per a elaborar un menú de Nadal tan suculent com si el preparessis tu mateix i, sobretot, amb la màxima qualitat.

En aquest article et presentem una proposta única i original amb la qual encertaràs segur. Continua llegint!

Entrants per al menjar de Nadal

Les conserves, l'embotit amb pa i tomàquet, les cassoletes, els canapès, els còctels de gamba i altres delicatessen de la mar sempre han estat els grans protagonistes dels entrants en les taules nadalenques. La millor manera d'obrir la gana i començar a gaudir d'un menú molt especial.

Però a tot això se li poden sumar delícies com les croquetes del xef català Nandu Jubany, que compta amb una estrella Michelin. Aquesta proposta enamorarà des del primer mos als amants d'aquesta menja. El xef i el seu equip, que van començar amb aquesta aventura durant la pandèmia, les elaboren seguint la recepta tradicional i amb tota la qualitat amb la qual te les menjaries en Can Jubany. De pollastre rostit, de bolets, de pernil ibèric, de rostit, d'albergínia i formatge o de gambes… Totes elles les pots trobar en Ametller Origen.

Les croquetes de gambes de Nandu Jubany

/ Cedida / Ametller Origen

Però si vols innovar més i donar-li un toc oriental a la teva taula, el sushi de l'únic xef japonès amb estrella Michelin, Hideki Matsuhisa, o les delícies xineses de Josep Maria Kao, com el Dim sum de gambes al vapor, les Gyozas o els Rollets de Primavera, són la millor opció i la podràs trobar en Ametller Origen. Cuina d'autor perquè gaudis amb els quals més vols.

El sushi del xef japonès Hideki Matsuhisa

/ Cedida / Ametller Origen

I, per als amants del marisc, en Ametller Origen pots trobar altres primers ja cuinats com la crema de marisc fresc, elaborada amb ingredients 100% naturals i amb productes seleccionats directament en la llotja. Si se li afegeixen uns llagostins pelats i a la planxa, faràs gaudir de veritat a tots els comensals.

Els millors canelons per a Nadal

En una bona taula nadalenca de Catalunya no poden faltar els canelons. Un ànec d'origen italià, però que durant el segle XX es va estendre pel territori i es va adaptar a la seva personalitat. Avui dia és una delicatessen que es gaudeix en la majoria de les taules nadalenques i que, a més, ha anat evolucionant en sabors.

La seva preparació és laboriosa, sobretot, si es vol aconseguir un resultat únic i se segueix la recepta tradicional. Però també hi ha una alternativa perquè puguis estalviar temps. Els canelons que elabora Nandu Jubany són arxiconeguts i una veritable menja. Sobretot, perquè el xef els elabora amb manyaga i dedicació. I enguany pots continuar gaudint-los en Ametller Origen amb diferents sabors: Els clàssics de carn rustida, els d'espinacs frescos amb panses i pinyons - novetat d'enguany - i, a més, a la botiga ‘en línia’ i en el Clic&Collect, els de pollastre de pagès trufats. Una delícia amb la qual deixaràs sense paraules als amants d'aquest plat.

Canelons trufats de pollastre de pagès de Nandu Jubany



/ Cedida / Ametller Origen

I per a rematar la jugada, en una bona taula de Nadal català no pot faltar l'escudella amb carn d’olla. I, com no, en Ametller Origen pots trobar tot el necessari per a elaborar-la en poc temps. El seu brou refrigerat s'elabora amb productes frescos i seguint la recepta tradicional. A això pots sumar-li els seus galets farcits, les pilotes i una carn d’olla que tan sols hauràs d'escalfar durant un minut en el microones. En pocs minuts tindràs una escudella de Nadal que aprovarà fins a l'àvia més exigent.

Escudella de Nadal elaborada amb productes d'Ametller Origen

/ Cedida / Ametller Origen

Per les postres, panettone de xocolata i gerd per a postres d’Oriol Balaguer

Però ningú pot aixecar-se d'un bon menjar o sopar nadalenc sense menjar-se unes postres. I, en aquest sentit, el Panettone és el clàssic entre els clàssics. Un dolç que deixa el millor sabor de boca després de gaudir d'un menjar suculent i per a acompanyar amb els cafès i els licors.

El pastisser Oriol Balaguer, que va ser premiat l'any 2017 per la seva elaboració amb el premi al Millor Panettone Artesà d'Espanya, ha volgut sorprendre enguany amb una elaboració artesanal, el panettone de xocolata i gerds, exclusiu per a Ametller Origen. Pastisseria d'autor, seguint la tradició italiana i que deixa un sabor inigualable.

Panettone de xocolata i gerds del pastisser Oriol Balaguer

/ Cedida / Ametller Origen