Llibre de cuina

Karlos Arguiñano recopila més de 600 receptes «per triomfar»

‘Cocina fácil y rico. Más de 600 recetas para triunfar’ reuneix plats tan sorprenents com senzills de preparar i que, a més, «són aptes per a tots els gustos i butxaques»

Karlos Arguiñano recopila més de 600 receptes «per triomfar»
2
Es llegeix en minuts
EFE

El cuiner Karlos Arguiñano ha recopilat «més de 600 receptes per triomfar» en un nou receptari que reuneix plats tan sorprenents com senzills de preparar i que, a més, «són aptes per a tots els gustos i butxaques».

El xef més famós de la televisió ha presentat aquest dijous al seu hotel restaurant de Zarautz (Guipúscoa) el seu últim llibre, ‘Cocina fácil y rico. Más de 600 recetas para triunfar', editat per Planeta.

El cuiner desmunta en aquestes pàgines l’excusa de falta de temps per preparar un bon plat. «És veritat que no anem sobrats de temps, però jo crec que amb aquest llibre la gent tindrà un munt d’oportunitats per cuinar plats excel·lents en 40 o 45 minuts. ¡Tampoc és tant!», assegura.

Servir un alvocat cruixent al forn com a entrant o una amanida de llombard, nous i taronja, decantar-te per unes útils tallarines amb formatge i cansalada viada o decantar-te pel revolt de gules i carxofes són algunes de la solucions ràpides i saboroses que proposa Arguiñano en aquest volum, pensat per triomfar, sens dubte, però sobretot per fer la vida més còmoda i agradable.

«La pasta i l’amanida sempre seran menús recurrents, però això no significa que us hàgiu de quedar allà. Cal menjar de tot; com més variat mengem, més ben alimentats estarem: pastes, amanides, sopes, cremes, verdures, llegums, carns, peixos, guisats, postres, fruita... I no us oblideu dels lactis... Com més variat mengem, més forts estarem», adverteix el cuiner.

Karlos Arguiñano aplaudeix la dieta mediterrània, tot i que no tanca portes: «Està clar que la dieta mediterrània és de les millors, però també podem menjar encara millor, per a això estem nosaltres», per proposar receptes aptes per fer a casa.

El cuiner revela, a més, un dels seus trucs per menjar bé i «barat», ja que, segons recalca, el «producte de temporada» és la «clau per no fallar a la cuina gastant menys».

Notícies relacionades

Insisteix que la matèria primera és, sens dubte, l’èxit, de qualsevol plat, ja que «amb un molt bon producte és molt difícil equivocar-se». «Tot és molt senzill de fer. En mitja hora, en 45 minuts, en una hora i mitja, us asseguro que menjareu com Déu», fa broma.

Arguiñano ha revelat també en aquest acte on troba la inspiració: «La trobo en la gana que tinc. ¡No sabeu com m’agrada menjar! Com disfruto comprant, cuinant i, al final, menjant. ¡És una passada!», conclou.