Saló de la Xocolata a París

El català Lluc Crusellas, millor xocolater del món

  • El pastisser de Vic queda primer en la vuitena edició del World Chocolate Masters

  • És el primer espanyol a aconseguir aquest prestigiós guardó atorgat a París

El català Lluc Crusellas, millor xocolater del món

EP

2
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Les millors postres amb xocolata del món les fa un català de Vic. El pastisser Lluc Crusellas, 27 anys, s’ha coronat aquest dilluns a la tarda a París com el campió de la vuitena edició del World Chocolate Masters. Ha sigut el primer espanyol a guanyar aquest prestigiós certamen que premia el millor xocolater del món. 

Després d’haver-se preparat de manera gairebé exclusiva per a la competició durant l’últim any, Crusellas partia com un dels favorits. Va obtenir el millor resultat després de les primeres proves de dissabte i aquest dilluns es va confirmar la seva victòria, amb un total de 434 punts.

El van acompanyar al podi el representant de França, Antoine Carréric (segon amb 405 punts), i el de Grècia, Nicolas Nikolakopoulos (tercer amb 404)

«És una recompensa a la feina [...] i sobretot vull compartir aquest premi amb tota la gent que m’acompanya aquí», va afirmar un eufòric Crusellas, recolzat per una delegació de més de 70 persones, formada per familiars i molts dels seus companys a El Carme Pastisseria de Vic i el grup PaVic d’Osona.

Va destacar com a claus de l’èxit «l’esforç, la dedicació i l’entrenament», a més del «fet de cuidar tots els moviments». «Hem portat tota l’herència de la pastisseria espanyola [...]. Es tracta d’un reconeixement per a tota la gent del sector», va dir sobre un guardó que també premia la prestigiosa gastronomia catalana i espanyola.

Un elefant de xocolata

Un elefant de xocolataEl torneig va tenir lloc entre dissabte i dilluns al parc d’exposicions de la Porta de Versalles (sud-oest de la capital francesa), on se celebra des de divendres el Saló de la Xocolata. Va consistir en sis proves: la preparació d’una escultura de xocolata de tres metres d’alt, d’una escultura petita d’un màxim de cinc quilos, d’unes postres, un bombó, un snack i d’un ‘petitfour’.

Notícies relacionades

A més d’haver quedat primer en la classificació final, Crusellas va rebre el premi de la millor escultura gegant. Per a aquesta prova, va presentar un elefant esculpit amb xocolata. Amb ell, volia reflectir el seu interès per la natura i el medi ambient. 

«Has entès perfectament els criteris del concurs», va destacar el jurat durant l’acte d’entrega del premi. «Les teves habilitats van impressionar el jurat [...]. Tens una visió molt interessant sobre el disseny i també ens ha agradat la teva capacitat per reciclar aliments», van afegir els degustadors sobre Crusellas. Sens dubte, un dels mestres de la xocolata i el dolç a tenir molt en compte.

Temes:

Gastronomia