Màxima expectació

David Muñoz i Rosalía anuncien col·laboració: ¿què deu ser MotoUmami?

  • El xef penja al seu Instagram un enigmàtic vídeo de tot just mig minut per presentar un projecte gastronòmic amb l’artista catalana «ben aviat»

David Muñoz i Rosalía anuncien col·laboració: ¿què deu ser MotoUmami?
3
Es llegeix en minuts

Les ‘collabs’ (diminutiu de ‘col·laboracions’ en anglès) estan de moda. S’agafen dos noms d’èxit en els seus respectius camps i es posa una ‘x’ al mig, i a triomfar. És el signe dels temps: ajuntem els teus seguidors i els meus i doblem l’aposta. Per això, quan ahir David Muñoz va penjar al seu compte d’Instagram un vídeo de tot just mig minut en què anunciava que Rosalía i ell cuinen alguna cosa junts el món es va tornar boig

En el ‘reel’ es veu el cuiner manejant una paella amb foc al més pur estil asiàtic a la cuina del seu restaurant. De sobte, aixeca la mirada i descobreix alguna cosa: és un casc de moto amb el símbol de ‘Motomami’, l’últim disc llançat per Rosalía. A continuació hi apareix un rètol amb la frase «Rosalía x Dabiz: MotoUmami» i un missatge en anglès que anuncia que arribarà «really soon» (‘ben aviat’).

L’expectació és màxima davant un projecte que encara no se sap en què consistirà. Corren vents de canvi en l’univers Diverxo. David Muñoz va anunciar en el passat Madrid Fusió que el seu restaurant canviarà d’emplaçament en uns dos anys «per trencar dogmes i barreres» i que el seu concepte Ravioxo, que gira entorn del món del dúmping asiàtic, obrirà ben aviat a Madrid. Del que no va dir ni mu en el certamen gastronòmic madrileny va ser de la seva col·laboració amb Rosalía, que sembla haver-se estat coent des de fa temps.

Les pistes de la col·laboració

El novembre del 2021 Rosalía va penjar un vídeo de dos minuts a TikTok en què apareixia a DiverXO menjant el menú del restaurant. El missatge no deixava lloc a dubtes: «Literalment em va fer plorar de com de bo que està», deia. Però no ha sigut l’única vegada que Rosalía s’ha deixat veure amb Muñoz i el seu entorn. Uns mesos després, el març del 2022, Cristina Pedroche, dona del xef, va pujar al seu compte de TikTok un vídeo en què ballava al costat de Rosalía la seva cançó ‘Chicken teriyaki’. En aquell moment, Pedroche va explicar simplement que ella i la cantant estaven «fent unes coses» sense donar-ne més detalls. 

@rosalia Literalmente me hizo llorar d lo bueno q sta #diverxo ♬ sonido original - La Rosalia

Ara, aquestes «coses» semblen haver agafat forma en una cosa que s’endevina molt potent, atesa la dimensió de les dues figures: Muñoz té tres estrelles Michelin per Diverxo i és el cuiner espanyol del moment, mentre que Rosalía és una figura de la música internacional que es passeja per la gala del MET al mateix nivell que qualsevol altra megaestrella. 

¿Un menú en restaurant o un ‘delivery’?

Però ¿com es deu menjar això de MotoUmami? El primer que s’ha de fer és felicitar l’autor del ‘naming’, que, afegint només una lletra al títol del disc de Rosalía, aconsegueix fer referència al cinquè sabor i una de les senyes d’identitat de David Muñoz a la cuina. ¿Podria ser un menú a part a Diverxo? Seria un gir de 180 graus en un negoci que el xef sempre ha controlat amb mà fèrria i que, ara com ara, només compta amb una opció per als clients. 

Notícies relacionades

Un projecte com aquest podria encaixar com un guant en forma de ‘delivery’ a l’estil de les ‘collabs’ (sí, una altra vegada la parauleta en qüestió) que Dani García té en el seu servei a domicili La Gran Familia Mediterránea i en el qual caben des de plats pensats per la ‘influencer’ Paula Ordovás fins a bogeries sortides de la ment d’elRubius. Una altra opció és que sigui una opció pensada per disfrutar al nou Ravioxo de Muñoz: el ball conjunt de Rosalía i Cristina Pedroche es va produir, segons la presentadora madrilenya, en un dels restaurants del xef i no era clarament ni Diverxo ni Streetxo... ¿podrien anar per aquí els trets?

El que sí que podem assegurar, sense por d’equivocar-nos, és que al menú MotoUmami hi haurà ‘chicken teriyaki’, inspirat en un dels èxits més grans del nou disc de Rosalía. I si ens posem a revisar el títol de la resta de cançons, ens sorgeixen més idees. ¿Seran les postres un ‘Bizcochito’ amb ‘Candy’? Ho sabrem ‘really soon’. Fins aleshores, ‘saoko, papi, saoko’.