Cistella gurmet

Dehesa de Los Llanos revoluciona el tall tradicional del formatge manxego

  • La finca d’Albacete reinventa el consum del formatge amb una ‘girolle’, una espàtula, un punxó i un ratllador per degustar els seus premiats productes gurmet

Dehesa de Los Llanos revoluciona el tall tradicional del formatge manxego

Puebla

2
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Ni amb ganivet d’un sol tall, amb punta arrodonida, ni en forma triangular. La finca d’Albacete Dehesa de Los Llanos revoluciona el clàssic tall del formatge manxego amb una ‘girolle’, una espàtula, un punxó i un ratllador per degustar els seus premiats productes gurmet en una cistella amb què demostra que hi ha vida més enllà del tradicional tall angular amb vèrtex al centre geomètric del formatge. Es tracta d’una proposta per a aquest Nadal que reinventa el consum del formatge i permet aprofundir en les possibilitats del saborós manxego. Amb una altra mirada i altres tècniques.

La cistella combina les tres curacions de manxego artesà de Dehesa de Los Llanos, aptes per a intolerants a la lactosa i al·lèrgics a l’ou, amb els instruments d’alta precisió d’Arcos, dues empreses familiars que uneixen innovació i tecnologia per recuperar la tradició formatgera de La Manxa.

La girolle treu les primeres flors del manxego de curació mitjana Dehesa de Los Llanos. La flor aireja aquest formatge de textura cremosa i permet descobrir-ne nous matisos i sensacions. La clàssica espàtula converteix cada làmina del curat Dehesa de Los Llanos en un homenatge al sabor de la devesa d’Albacete amb una textura nova de matisos desconeguts.

Notícies relacionades

Per al millor formatge del món, el gran reserva de Dehesa de Los Llanos, la finca ofereix l’instrument perfecte: el punxó, que ajuda a partir els blocs del manxec en petites porcions irregulars. El seu perfil aromàtic i intens i la seva elegància s’amplien amb aquest tipus de tall. El ratllador permet degustar una de les parts amb més concentració de sabor: la llata, part vertical marcada per un trenat en l’escorça. Les condicions higienicosanitàries en què es curen els formatges de Dehesa de Los Llanos i la raspallada exhaustiva amb oli d’oliva verge extra de les oliveres de la finca, garanteixen el delit dels amants del bon formatge.

Situada a 5 quilòmetres de la ciutat d’Albacete, la finca Dehesa de Los Llanos és coneguda per la qualitat dels seus productes, entre els quals destaquen els seus internacionalment premiats formatges. En les seves 10.000 hectàrees es produeixen tots els ingredients necessaris per elaborar el Millor Formatge del Món, segons el World Cheese Awards 2012; així com el millor en la categoria de formatge d’ovella de pasta dura (d’entre 0 i 3 mesos de maduració), títol obtingut al World Championship Cheese Contest 2020.