Dolços guardons

Les pastisseries Escribà, Santacreu i Uñó, premis Fava d’Or de Cacau

  • El jurat destaca aquests tres obradors, respectivament, en les categories de tradició viva, innovació i postres singulars

  • La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts reconeix la feina de mig centenar d’establiments de Catalunya

Les pastisseries Escribà, Santacreu i Uñó, premis Fava d’Or de Cacau
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va celebrar la segona edició dels premis Fava d’Or de Cacau, una distinció a les 50 millors pastisseries de Catalunya en el marc de la quarta edició de la Mostra Internacional de Pastisseria que el municipi va organitzar entre dissabte i dilluns. Els tres premis més destacats van ser per a la barcelonina Escribà (tradició viva), la viladecanenca Santacreu (innovació) i la mataronina Uñó (postres singulars).

La Mostra té per objectiu donar valor a l’activitat professional del sector pastisser entre el públic general i els seus guardons reconeixen els millors establiments de Catalunya a través d’un procés de selecció realitzat per personal expert. El jurat estava format per professors de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers/es que no disposen de pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici en restaurants o acadèmies. L’equip de jutges el va liderar Marc Balaguer, campió de pastisseria d’Espanya el 2015 i subcampió del món de gelateria el 2018, i Josep Sucarrats, director de la revista ‘Cuina’.

«Grandíssim nivell»

Per Balaguer, «la pastisseria és una de les nostres joies gastronòmiques més importants». «Comptem amb un nivell d’exigència, professionalitat i creativitat de grandíssim nivell: amb aquests premis volem contribuir al reconeixement del sector i acostar-nos encara més al gran públic», va afegir.

Notícies relacionades

El grup coordinador del jurat va fer una valoració de totes les pastisseries i va preseleccionar les que finalment va visitar el jurat. D’aquestes, s’han escollit les 50 millors i, a més, s’han atorgat 10 mencions especials en les següents categories:

  • Fava d’Or a la pastisseria innovadora: Santacreu.

  • Fava d’Or a la tradició viva: Escribà.

  • Fava d’Or a les postres singulars: Uñó.

  • Fava d’Or a la millor pastisseria de la seva zona: Barcelona i comarques (Hofmann), Garraf/Anoia/Penedès/Baix Llobregat (Targarona), Gironès (Tornés), Catalunya Central (El Cigne), Ponent (Tugues), Pirineu (Gil) i Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (L’Obrador).

Aquest any, a causa de la pandèmia, l’entrega dels premis Fava d’Or de Cacau i tots els actes de la Mostra Internacional de Pastisseria s’han celebrat de manera telemàtica.