l'última

5 consells alimentaris per no acabar com una sopa

La nutricionista i tecnòloga dels aliments Blanca Esteve et fa aquestes recomanacions per prevenir refredats

naranjas

naranjas

1
Es llegeix en minuts
Blanca Esteve (Aleanutri)

Blanca Esteve és dietista, nutricionista i tecnòloga dels aliments, directora de la consultoria i assessoria en seguretat alimentària i nutrició Aleanutries. Aquests són els seus cinc consells per no agafar un refredat fort.


1. Reforça el teu sistema immunitari amb una bona càrrega de vitamina C, que afavoreix l’augment de les defenses. I recorda que l’estrès és un dels factors externs que consumeixen més vitamina C.


2. Cada dia hauries d’ingerir una fruita rica en vitamina C com els cítrics o, encara millor, les fruites exòtiques: mango, guaiaba, atzerola, papaia… Has de saber que les verdures com el bròquil, la coliflor i el pebrot vermell també són vegetals rics en vitamina C. 

Bròcoli.


3. Per aprofitar al màxim la vitamina C de les fruites, consumeix-les en cru, i per conservar millor la de les verdures, aplica’ls coccions curtes i preferiblement en mitjans no aquosos. Si fas la clàssica cocció de bullit, aprofita l’aigua de cocció per a posteriors elaboracions, com sopes, salses, purés… per aprofitar les vitamines i els minerals dels vegetals cuinats.


Notícies relacionades

4. Consumeix aliments que mimin la teva mucosa gàstrica i els intestins, entre ells els prebiòtics i els probiòtics, perquè mantenir viva la teva flora bacteriana t’ajudarà a prevenir atacs vírics que estan en l’ambient. El iogurt, alguns formatges (els que contenen ferments vius) i el quefir són probiòtics.


5. Pren molta fibra per millorar el trànsit intestinal i potenciar la resposta i l’eficàcia del sistema immunològic. Els arabinogalactans són agents molt favorables per a aquesta funció ja que prevenen i eliminen infeccions virals i bacterianes. Es troben en la pastanaga, el tomàquet, el coco, els pèsols...