Un 3 de 10 amb folre i manilles

Vilafranca viu una diada de Sant Fèlix amb sis castells de gamma extra

Vilafranca viu una diada de Sant Fèlix amb sis castells de gamma extra

Gemma Sánchez / ACN

2
Es llegeix en minuts
EFE

Vilafranca del Penedès ha celebrat aquest dimarts la tradicional diada castellera de Sant Fèlix, després que els últims dos anys no s’hagués pogut fer a causa de la pandèmia, un dia molt esperat per a les quatre colles convidades aquest any i amb la realització de sis castells de gamma extra.

Les colles convidades han sigut la dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Els Castellers de Vilafranca han obert la jornada amb el 3 de 10 amb folre i manilles, el seu gran objectiu i que no carregaven des de Sant Fèlix del 2019 ni des de Tots Sants del 2018.

El castell ha pujat a la primera, però, a mesura que anava avançant, els nervis, sobretot a la part de dalt de la construcció, s’han fet més evidents, i l’han carregat gairebé in extremis.

En segona ronda, els Castellers de Vilafranca han completat el 5 de 9 amb folre, el segon de la temporada, i com a tercer castell han carregat la torre de 9 amb folre i manilles –que ha cedit quan ja estava gairebé descarregada–, per acabar amb un imponent pilar de 8 amb folre i manilles.

Joves Xiquets de Valls

Després dels Castellers de Vilafranca era el torn de la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha sortit amb el 3 de 9 amb folre, una mica més treballat que els anteriors, però descarregat amb solvència, i en segona ronda ha completat el primer 5 de 9 amb folre de la temporada. Finalment, en tercera ronda, ha fet el seu primer 4 de 9 amb folre. A la ronda de pilars, han carregat el primer pilar de 8 amb folre i manilles de l’any.

Notícies relacionades

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha carregat en primera ronda el 2d9fm, que ha cedit just quan els més petits baixaven, perquè no ho tenien clar. En segona ronda, els de Valls han calmat els ànims de la caiguda amb el 3d9f per seguir amb un altre gamma extra: el 2d8sf, que han carregat. Finament els rosats han acabat la diada amb el 4d9f i el pilar de 7 amb folre.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa, que acaben de tornar de vacances, no han volgut arriscar i han completat una actuació amb els dos castells bàsics de 9, 3 i 4d9f, i el 5d8.