Diada castellera

Mataró torna a vibrar amb els castells de nou pisos a les Santes

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa dominen el 3 de 9 amb folre, mentre que els Capgrossos llueixen el 3 de 8

Mataró torna a vibrar amb els castells de nou pisos a les Santes

ACN / Gemma Sánchez

1
Es llegeix en minuts
ACN

La plaça de Santa Anna de Mataró (Maresme) ha tornat a vibrar amb els castells de nou pisos durant les festes de les Santes. Feia dos anys que la capital del Maresme no celebrava la seva gran festa castellera a causa de la covid, i aquest diumenge les colles van jugar apostes fermes ara que comença el tram fort de la temporada.

En la primer ronda, els Capgrossos de Mataró van plantar el 4 de 8 amb seguretat i sense problemes. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, al seu torn, van pujar un esglaó més i van optar sense complicacions pel 4 de 9 amb folre. En els dos casos van ser fortament aclamats pels assistents que omplien la plaça, bona part amb els mòbils a la mà per immortalitzar les dues construccions.

De cara a la segona ronda, els amfitrions van aixecar el 3 de 8, el seu castell de més dificultat a la festa d’aquest diumenge. Malgrat l’esforç per defensar-lo, es va ensorrar quan el començaven a descarregar. Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca van despuntar amb un 3 de 8 amb agulla que va desencadenar grans aplaudiments, mentre que els Minyons van descarregar el 3 de 9 amb folre.

Notícies relacionades

Finalment, en la tercera ronda els Capgrossos van descarregar còmodament el 5 de 7. Més complicacions, en canvi, van tenir els Verds, que van descarregar el 3 de 9 amb folre, una construcció que van haver de defensar estoicament per evitar caure. També va ser intens el torn dels Minyons, que van completar el 5 de 8 després de superar alguns sotracs.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró